X

Ανθρωποκυνηγητό μετά το τρομοδιάγγελμα Ξηρού

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχει μπει το βίντεο - μανιφέστο του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ σε εξέλιξη είναι το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό του.

Ant1news

Το βίντεο-διάγγελμα αλά Μπιν Λάντεν του Χριστόδουλου Ξηρού εξετάζει η αντιτρομοκρατική, την ώρα που κλιμακώνεται η ανησυχία για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας γύρω από πιθανούς στόχους, ενώ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του  δραπέτη τρομοκράτη, μπουκάροντας αιφνιδιαστικά σε σπίτια υπόπτων, αναζητώντας όπλα και πυρομαχικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ενδεχόμενη επίθεση.

Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδρασε για να επιστρέψει στην ενεργό δράση, κάτι που προανήγγειλε με το βίντεο-μανιφέστο και την επιστολή του στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση να βροντήξω το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν τη ζωή», απειλώντας παράλληλα  ότι «όποιος σηκώσει χέρι σε διαδηλωτή, απεργό και κάθε αντιστεκόμενο πολίτη θα του κόβεται από τη ρίζα».

Βέβαια ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στο ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1, απέρριψε τα σενάρια αιματοκυλίσματος.

Στο μικροσκόπιο η επιστολή και το βίντεο

Στην επιστολή υπογράφει ως ελεύθερο μέλος της 17 Νοέμβρη και στο βίντεο επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο αρχηγός της νεοτρομοκρατίας με αναφορές στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.

Όπως διαπιστώνουν οι αστυνομικοί, τόσο η επιστολή όσο και μέρος του κειμένου που διαβάζει ο Χριστόδουλος Ξηρός στο βίντεο, που αναρτήθηκαν στο indymedia, έχουν γραφτεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με την επισήμανση «Φυλακές Κορυδαλλού».

Το κείμενο συντάχθηκε στο «ρεβεγιόν» με τους «Πυρήνες»;

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, ο 55χρονος τρομοκράτης είχε «επισκεφθεί» την πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», όπου έμεινε ως τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, οπότε και έφυγε με άδεια από τον Κορυδαλλό.

Το γεγονός αυτό κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι το κείμενο συντάχθηκε σε στενή συνεργασία μεταξύ του «Μανώλη» της 17Ν και των φυλακισμένων «πυρήνων»

Από την εξέταση της επιστολής και του βίντεο, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι υπάρχει μέρος που «λογοκρίθηκε».

Διαβάστε το κομμάτι που κόπηκε στη λογοκρισία

«Για το χτίσιμο του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Μετώπου. Δεν είμαστε οπαδοί της βίας, αλλά δεν δεχόμαστε με κανένα αντάλλαγμα τη σκλαβιά και θα παλέψουμε με κάθε τρόπο και με κάθε τίμημα για τη λευτεριά και για τη ζωή μας. Η 17Ν αλλά και μετά απ' αυτήν ο Ε.Α., η Σ.Π.Φ., η Σέχτα Επαναστατών και οι νεότεροι, έδειξαν με παραδειγματικές ενέργειες τον τρόπο και κράτησαν αναμμένη τη φλόγα του επαναστατικού δρόμου. Έδειξαν επίσης ότι ο εχθρός σε καμιά περίπτωση δεν είναι παντοδύναμος και ανίκητος. Απλοί αγωνιστές, με απλά μέσα, του καταφέρνουν συντριπτικά χτυπήματα, αρκεί να υπάρχει απόφαση και θέληση. Σήμερα είναι μια άλλη εποχή. Δεν αρκούν οι παραδειγματικές ενέργειες, χρειάζεται επίθεση και καταστροφή του εχθρού. Δεν είναι η ώρα να δείξουμε τον δρόμο, είναι η ώρα που θα τον πορευθούμε. Ήρθε η στιγμή για την οποία ετοιμαζόμασταν. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν, ας κάτσουν να παίξουν με τις λέξεις (και με το πουλί τους), να αραδιάζουν μπούρδες και να ψάχνουν διάφορους αθώους για να υπερασπιστούν μαζί με τους νερόβραστους Συριζαίους, την “καθωσπρέπει” αναρχία και λοιπούς συγγενείς!».

Επανεμφάνιση Γιωτόπουλου

Το σκηνικό τρομοκρατίας ήρθε να συμπληρώσει η εμφάνιση του αρχηγού της 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ο οποίος με επιστολή του μέσα από τη φυλακή, εκφράζει τις απορίες του σχετικά με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο ηγέτης της 17Ν κλείνει την επιστολή του διερωτώμενος: «Όλοι αυτοί οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης, αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες;». Και καταλήγει με ένα ερώτημα που μπορεί να εξηγηθεί με πολλούς τρόπους: «Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε».

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό

Το τρομο-βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού δυναμίτισε το πολιτικό σκηνικό αφού έδωσε αφορμή για να ξεσπάσει νέα σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Αποφασισμένος να τελειώνει με το θέμα της τρομοκρατίας εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα κάνει το χρέος της. Δεν είναι τυχαίο ότι  ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο ελληνογερμανικό φόρουμ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ένα σαθρό, όπως το χαρακτήρισε σύστημα, το οποίο αφήνει τους τρομοκράτες ελεύθερους, χωρίς όμως να το προσδιορίσει, ενώ στήριξε τόσο την αστυνομία που συλλαμβάνει όπως είπε τους τρομοκράτες, αλλά και τη δικαιοσύνη που τους δικάζει.

Η επανεμφάνιση του Ξηρού πάντως πυροδότησε ένταση στο πολιτικό σκηνικό, με τη ΝΔ να κατηγορεί ευθαίως τον ΣΥΡΙΖΑ για χαλαρή στάση απέναντι στα φαινόμενα τρομοκρατίας. Επίσημα η Συγγρού κάνει λόγο για κροκοδείλια δάκρυα, ενώ υπενθυμίζει τη θέση της Κουμουνδούρου που ζητούσε να αποφυλακισθεί πριν λίγο καιρό ο Σάββας Ξηρός, αλλά και το γεγονός ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει υπέρ μελών της 17Ν.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για μικροκομματικά οφέλη και για προσπάθεια εκμετάλλευσης της εξαφάνισης του Ξηρού.

Οι αλλαγές στην εμφάνιση του Ξηρού και οι αντιδράσεις στα social media

Βλέποντας κανείς το βίντεο διαπιστώνει εύκολα τις αλλαγές στην εμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, σε σχέση με το πως ήταν όταν καταδικάστηκε για συμμετοχή στη 17 Ν. Βέβαια, την παράσταση κλέβουν τα σχόλια στα social media, όπου οι χρήστες ξεδιπλώνουν τη φαντασία τους με χιούμορ και σχολιάζουν τόσο το... βαμμένο μαλλί του διαβόητου τρομοκράτη, όσο και την όλη κατάσταση με την εξαφάνισή του.