X

Χάκερ αποκωδικοποιούν το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού

Χάκερ αποκωδικοποίησαν  ψηφιακά αρχεία κι αποκαλύπτουν μιλώντας στην εφημερίδα Έθνος, τα ηλεκτρονικά ίχνη των ψηφιακών αρχείων του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ant1news

Τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφησαν πίσω τους η προκήρυξη και το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού αποκαλύπτουν οι «ειδικοί».

Όπως προκύπτει από τα ίχνη του αρχείου τύπου pdf που είχε γραφτεί η προκήρυξη του Ξηρού, είχε τροποποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 12:51:54 μ.μ., γεγονός που οι χάκερ ερμηνεύουν με δύο τρόπους:

Πρώτον ότι το μανιφέστο του Ξηρού υπήρχε στον server της αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας από την συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία. Εστάλη δηλαδή την Πέμπτη στην ιστοσελίδα και δεν δημοσιεύθηκε μέχρι την Δευτέρα

Δεύτερον, ότι ο Ξηρός έγραψε το κείμενο το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ωστόσο το μόνο που προδίδεται στον υπολογιστή όπου δακτυλογραφήθηκε η προκήρυξη, είναι ότι ο Ξηρός είχε μηδενίσει την ημερομηνία του κομπιούτερ, αναγράφοντας Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1900.

Από την ενδελεχή επεξεργασία προκύπτει επίσης ότι το αρχείο τροποποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 6:16:52 μ.μ..  Προκήρυξη και βίντεο δημοσιεύθηκαν ως ένα αρχείο με τη μορφή zip τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στη 1.50 μ.μ.. Την ίδια μέρα στις 5.49 μμ ανέβηκε και το μανιφέστο του Ξηρού.

Σύμφωνα πάντα με τους χάκερ το βίντεο είναι χαμηλής ανάλυσης και είναι τραβηγμένο πιθανότατα από κινητό τηλέφωνο.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ξηρός είχε βοήθεια στη χρήση των ηλεκτρονικών μηχανημάτων, καθότι όντας φυλακισμένος η επαφή του με την τεχνολογία είναι περιορισμένη. Αντιθέτως, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι σε γιάφκες των "Πυρήνων" έχουν βρεθεί προκηρύξεις σε υπολογιστές.