X

Στην «τσιμπίδα» της Αντιτρομοκρατικής τρία ακόμα άτομα

Δύο συλλήψεις στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη έγιναν από την Αντιτρομοκρατική, στο πλαίσιο των ερευνών για τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Ant1news

Οι έρευνες σε σπίτια για τυχόν στοιχεία ή οπλισμό που να σχετίζονται με την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού συνεχίζονται, ενώ ένα ακόμη άτομο αναζητείται στην περιοχή της Αθήνας.

Οι συλληφθέντες και ο αναζητούμενος, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και στα σπίτια τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 4 σπρέι πιπεριού, ένα πιστόλι στυλό με φυσίγγια, 11 κάλυκες και ένα φυσίγγιο των 9 χιλιοστών, μία μεταλλική ράβδος, μια αντιασφυξιογόνος μάσκα, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, διαδικτυακές αναρτήσεις της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) και διάφορα έντυπα.

Χθες, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα και φυσίγγια στο σπίτι 30χρονου αντιεξουσιαστή, στα Εξάρχεια. Ο 30χρονος, που συνελήφθη, είχε καταδικαστεί, προ διετίας, για επιθέσεις σε διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σε σύλληψη προχώρησε χθες η Αστυνομία και στη Θεσσαλονίκη, μετά απο έρευνες σε τρία σπίτια. Στο σπίτι του συλληφθέντος βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, δυο σπρέι πιπεριού, μια σιδερογροθιά και μικροποσότητες ναρκωτικών.

Αυστηρότατα μέτρα για αποτροπή χτυπήματος

Την ίδια ώρα, λαμβάνονται αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας γύρω από πιθανούς στόχους, με τον κατάλογο να διευρύνεται καθημερινά για προληπτικούς λόγους και ιδιαίτερα για το επόμενο διήμερο, που διοργανώνεται στο Ζάππειο η πρώτη Σύνοδος των Ευρωπαίων υπουργών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Ο κ. Δένδιας, που προήδρευσε ευρύτατης σύσκεψης στελεχών της Αστυνομίας στο Αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ, κάλεσε τους αξιωματικούς να αφοσιωθούν στην αναζήτηση πληροφοριών, που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και άλλων τρομοκρατών και να εντείνουν τις περιπολίες για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος.