X

Στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ το αυτοκίνητο-οπλοστάσιο

Καλάσνικοφ, ρουκέτες, χειροβομβίδες κι άλλος βαρύτατος οπλισμός ήταν κρυμμένα σε κλεμμένο αυτοκίνητο.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ μεταφέρθηκαν τόσο το κλεμμένο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο  όσο και ο βαρύτατος οπλισμός που βρέθηκε στο χώρο αποσκευών.

Στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος οι αστυνομικοί βρήκαν έναν εκτοξευτήρα RPG, τέσσερα βλήματα RPG,  τέσσερις προωθητήρες RPG, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1 με ισάριθμους πυροδοτικούς μηχανισμούς, τρία πολεμικά τυφέκια ΑΚ 47 (καλάσνικοφ), 7 γεμιστήρες για το συγκεκριμένο όπλο, δύο κοντάκια για καλάσνικοφ, δεκάδες σφαίρες επίσης για καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες.

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα

Ο βαρύτατος οπλισμός, ο οποίος συνδέεται άμεσα με τρομοκρατικές ενέργειες, όπως πιστεύουν τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν κρυμμένος σε δύο σακ-βουαγιάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες είχαν την πληροφορία και παρακολουθούσαν διακριτικά, αλλά πάνοπλοι το αυτοκίνητο, βλέποντας, όμως, μηδενική κινητικότητα από αυτούς που το χρησιμοποιούσαν, αποφάσισαν να επέμβουν.

Στην ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν τρία διαφορετικά σενάρια: ή ότι ήταν κινητή-γιάφκα ή ενδιάμεσος σταθμός μεταφοράς οπλισμού ή προετοιμασία για ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Η πρώτη «ανάγνωση» των ευρημάτων οδηγεί στους δραπέτες Χριστόδουλο Ξηρό και Νίκο Μαζιώτη, αλλά η αντιτρομοκρατική παραμένει «σφίγγα» όσον αφορά στις σκέψεις της και στην εξέλιξη των ερευνών.

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί την πρωτοχρονιά από την Κερατέα, είχε πλαστές πινακίδες πάνω του και σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν ήταν τυχαίο το που είχαν σταθμεύσει το αυτοκίνητο, καθώς το είχαν αφήσει μπροστά σε μία εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία προκειμένου να περάσει απαρατήρητο.

Σήμα κατατεθέν της εγχώριας τρομοκρατίας τα αντιαρματικά όπλα

Τα αντιαρματικά όπλα, όπως αυτά που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, έχουν ξεχωριστή θέση στη δράση της εγχώριας τρομοκρατίας. Όπως φαίνεται και αυτά εκσυγχρονίζονται, όπως ακριβώς η μορφή και ο τρόπος δράσης των τρομοκρατικών οργανώσεων. Έτσι απο τα αντιαρματικα της 17Ν ήρθαν εκείνα της Νεοτρομοκρατίας, με σημειο αναφορας, το χτυπημα του Επαναστατικού Αγώνα στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, το 2007.