X

Στα ίχνη των "ιδιοκτητών" του αυτοκινήτου - γιάφκα

Φύλλο και φτερό έχει κάνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το αυτοκίνητο γιάφκα που εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο.

Ant1news

Οι Αρχές αναζητούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό από το εσωτερικό του οχήματος και επικεντρώνουν τις έρευνές τους στους πιθανούς στόχους των δραστών. Μεγάλη σημασία δίνουν και στα όσα έχουν καταγράψει οι μικροκάμερες.

"Καθαρά" τα όπλα

Στα ειδικά εργαστήρια, πάντως, εξετάστηκαν τα όπλα και τα εκρηκτικά και όπως αποδείχθηκε τα τρία καλάσνικοφ είναι «καθαρά» και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμία τρομοκρατική ενέργεια στο παρελθόν.

Εκτός από τα τρία πολεμικά τουφέκια ΑΚ47 με επτά γεμιστήρες κι εκατοντάδες σφαίρες, στα σακ βουαγιάζ που ήταν κρυμμένα στο κλεμμένο αυτοκίνητο, υπήρχαν ακόμη ένας εκτοξευτήρας RPG, τέσσερα βλήματα με τους προωθητικούς μηχανισμούς τους, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1 με τους πυροδοτικούς μηχανισμούς τους, γάντια και κουκούλες.

Κλεμμένο το αυτοκίνητο γιάφκα

Το ασημί Opel Astra είχε κλαπεί την Πρωτοχρονιά από την περιοχή της Κερατέας. Είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες του και είχαν τοποθετήσει άλλες, πλαστές, με αριθμό κυκλοφορίας που αντιστοιχεί σε ένα Ford Focus.

Το είχαν σταθμεύσει μπροστά σε μία ακατοίκητη μονοκατοικία, ώστε να μην κινήσουν τις υποψίες των κατοίκων, καθώς άλλο να βλέπει κάποιος το ίδιο αυτοκίνητο μπροστά από το σπίτι του, κάθε φορά που βγαίνει από την αυλόπορτα, και άλλο να είναι ένα όχημα σταθμευμένο λίγα μέτρα μακριά.

Πράγματι, σχεδόν κανένας από τους κατοίκους της περιοχής δεν είχε παρατηρήσει το ασημί αυτοκίνητο.

Ο εντοπισμός του αυτοκινήτου

Πλήρωμα περιπολικού εντόπισε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σταθμευμένο στην οδό Αγίας Κυριακής, στο Παλαιό Φάληρο. "Χτύπησε" τις πινακίδες του στο μηχάνημα και είδε ότι αντιστοιχούσαν σε άλλη μάρκα οχήματος. Η πληροφορία έφθασε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και από τότε το Opel Astra μπήκε στο στόχαστρό της.

Με ειδικό μηχάνημα είδαν ότι στον χώρο αποσκευών υπάρχουν όπλα ή εκρηκτικά. Άμεσα τοποθέτησαν "κοριούς" στην κινητή γιάφκα, ενώ με κρυφές μικροκάμερες έστησαν ένα δίκτυο παρακολούθησης όχι μόνο του σημείου στάθμευσης, αλλά ολόκληρης της γειτονιάς, προκειμένου να εντοπίσουν τα άτομα, που πιθανόν θα πήγαιναν να παραλάβουν το αυτοκίνητο.

Παράλληλα πάνοπλοι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην περιοχή και ήταν έτοιμοι ακόμα και να απαντήσουν στα πυρά των τρομοκρατών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με κάποιον τρόπο οι τρομοκράτες αντιλήφθηκαν την κινητικότητα και την παρουσία των αστυνομικών και αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το βαρύτατο οπλισμό, για να μην πέσουν στα χέρια των αρχών. Ύστερα από αυτό οι αστυνομικοί αποφάσισαν να ανοίξουν το αυτοκίνητο για να ερευνήσουν και το εσωτερικό του.