X

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

Σε εξέλιξη οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής μετά τον εντοπισμό του κρατήρα και υπολειμμάτων της ρουκέτας της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών».

Ant1news

Η αντιτρομοκρατική έφθασε στο σημείο μετά την προκήρυξη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», στην οποία η οργάνωση ανέφερε ότι στις αρχές Ιανουαρίου είχε επιχειρήσει να εξαπολύσει ρουκέτες σε στόχο γερμανικών συμφερόντων.

Ο κρατήρας από την έκρηξη εντοπίστηκε χθες περίπου 400 μέτρα μακριά από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας - στόχο, σε περιοχή που υπάγεται στο Δήμο Κηφισιάς, ενώ σήμερα εντοπίστηκαν και υπολείμματα της ρουκέτας από τους πυροτεχνουργούς που ερευνούν τον χώρο.

Τα υπολείμματα του βλήματος βρέθηκαν στον κρατήρα που έχει σχηματιστεί στο οικόπεδο, πίσω από το κτίριο της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και εστάλησαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» με την προκήρυξή της εκτός του ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της 30ής Δεκεμβρίου 2013, ανέφερε ότι η επίθεση στο γερμανικών συμφερόντων κτίριο με ρουκέτες απέτυχε λόγω αστοχίας υλικού.

Η οργάνωση είναι η ίδια που είχε χτυπήσει στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού πριν από ένα χρόνο, ενώ εκτοξεύει και απειλές για νέες μεγάλες επιθέσεις το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά εδώ το κείμενο της προκήρυξης από την οργάνωση.