X

«Καθαρά» τα όπλα στου Γκύζη

Τα όπλα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα στου Γκύζη, στην κατοχή των τεσσάρων Τούρκων, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Ant1news

Αυτό ανακοίνωσε η Αστυνομία, έπειτα από την ολοκλήρωση των βαλλιστικών εξετάσεων, ενώ την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια δείχνουν ξεκάθαρα τη σύνδεση του «πυρήνα» της Χίου (των μελών του DHKP-c, που συνελήφθησαν από το Λιμενικό σε φουσκωτό σκάφος ανοικτά του νησιού με αντιαρματικά όπλα και πιστόλια να κατευθύνονται στην Τουρκία) με τον «πυρήνα» του Γκύζη, καθώς δακτυλικά αποτυπώματα ενός 34χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν σε πιστόλι και γεμιστήρα, που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα-γιάφκα της οδού Γενναδίου.

Ταυτόχρονα, ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του 49χρονου Χουσεΐν Τεκίν σε ένα υποπολυβόλο, αλλά και DNA του 41χρονου Τσενγκίζ Μπαγίρ στο υποπολυβόλο και το καλάσνικοφ, όπλα που επίσης εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα-γιάφκα.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία τους

Εξάλλου, κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των τεσσάρων αλλοδαπών, υπηκόων Τουρκίας, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 10 Φεβρουαρίου 2014 στην Αθήνα, έχοντας στην κατοχή τους οπλισμό και εκρηκτικές ύλες.

Παράλληλα, οι τέσσερις Τούρκοι που συνελήφθησαν ήταν αυτοί που είχαν σχεδιάσει και τη δολοφονία του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, όταν ήρθε στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου, όπως ισχυρίζεται η τουρκική εφημερίδα «Star».

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της: α) συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής όπλων, εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατικής οργάνωσης, τελεσθείσα από κοινού, β) τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, μηχανισμών, βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και σε άνθρωπο, τελεσθείσα από κοινού, γ) τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων διακεκριμένης κατοχής πολεμικού τυφεκίου, πολυβόλων, πιστολίων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάθεση τους σε τρίτους για τη διάπραξη κακουργήματος ή τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, τελεσθείσα από κοινού, δ) πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα από κοινού και ε) παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Επικεφαλής της DHKP-C μεταξύ των συλληφθέντων στου Γκύζη

Λαβράκι φαίνεται ότι έπιασε η ΕΛΑΣ, καθώς ανάμεσα στους συλληφθέντες κούρδους είναι και ο επικεφαλής ενός από τους επιχειρησιακούς πυρήνες της οργάνωσης DHKP-C.

Πρόκειται για τον 49χρονο Χιουσείν Φεβζί Τεκίν (φωτό: πρώτη επάνω), ο οποίος φαίνεται ότι είναι εκείνος που αποφάσιζε για τη δράση του επιχειρησιακού βραχίονα της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-c.

Όσο για τους υπόλοιπους, πρόκειται για έναν ύποπτο για την απόπειρα δολοφονίας του γνωστού Τούρκου επιχειρηματία, Οζντεμίρ Σαμπαντζί το 1996 και για έναν ύποπτο για την επίθεση στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Άγκυρα, πριν από ένα χρόνο.