X

Επίορκοι υπάλληλοι με ταρίφα 3.000 ευρώ

Δικογραφία για δωροδοκία 4 υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής του υπουργείου Εσωτερικών, σχηματίστηκε από τη Δνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ant1news


«Φάμπρικα» έκδοσης πλαστών δελτίων ελληνικής ταυτότητας σε Αλβανούς υπηκόους, έναντι αμοιβής 3.000 ευρώ κατηγορούνται πως είχαν στήσει 4 υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του ΥΠΕΣ.

Παράλληλα, έπαιρναν και «γρηγορόσημο» 200 ευρώ προκειμένου να επισπεύδουν τη διαδικασία πολιτογράφησης αλλοδαπών.

Ο χρηματισμός των 4 γινόταν μέσω 44χρονου Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος λειτουργούσε και ως «ενδιάμεσο» πρόσωπο βρίσκοντας «πελάτες» για τους επίορκους υπαλλήλους.

Οι πέντε κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με αφορμή τη δικογραφία το Γραφείο Τύπου της ΑΠΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μανώλης Αγγελάκας παρακολουθεί την εξέλιξη της έρευνας και αναμένει το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας και της έρευνας των Εισαγγελικών Αρχών. Σε όσους αποδειχθεί ότι εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή θα αποδοθούν άμεσα οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα ποινές. Ουδεμία ανοχή θα υπάρξει για επίορκους Δημοσίους Υπαλλήλους”.