X

Εξαρθρώθηκε σπείρα που χτυπούσε οδηγούς Ταξί

Συνελήφθη ένας 23χρονος Έλληνας Ρομά, ενώ αναζητούνται έξι ακόμα άτομα

Ant1news



Σπείρα Ρομά που διέπραττε ληστείες σε βάρος οδηγών Ταξί στην περιοχή της Αττικής εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Η σπείρα δρούσε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2013. Για τη συμμετοχή του σε αυτή, συνελήφθη ένας 23χρονος Έλληνας Ρομά, ενώ, αναζητούνται έξι ακόμα άτομα, ηλικίας 17, 19, 20, 21, 22 και 23 ετών, αντίστοιχα.

Η εξάρθρωση της σπείρας και ο εντοπισμός του 23χρονου έγινε μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ενώ η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή του Ζεφυρίου, την 13-02-2014.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Τα μέλη της οργάνωσης, συνήθως 2 με 3 άτομα, επιβιβάζονταν από διάφορες περιοχές της Αττικής σε Ταξί και ζητούσαν να τους μεταφέρει στους καταυλισμούς Ρομά στην περιοχή του Ζεφυρίου και των Αχαρνών.

Κατά την άφιξή τους σε προκαθορισμένα σημεία, όπου τους ανέμεναν συνεργοί τους, αφαιρούσαν από τον οδηγό χρηματικά ποσά και διάφορα άλλα αντικείμενα με την απειλή ή χρήση βίας και στη συνέχεια διέφευγαν.

Σημειώνεται ότι για να αποφύγουν την αντίδραση ή το ενδεχόμενο να διαφύγουν οι οδηγοί Ταξί, μόλις έφταναν στο προκαθορισμένο σημείο, έσβηναν τον κινητήρα, αφαιρούσαν τα κλειδιά του οχήματος και τα πετούσαν, επιτυγχάνοντας την ακινητοποίηση του οχήματος και την αποφυγή της καταδίωξής τους από το θύμα.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι έχουν διαπράξει δέκα ληστείες σε βάρος οδηγών Ταξί.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή για κύρια Ανάκριση και στη συνέχεια προφυλακίστηκε, ενώ για τους υπόλοιπους αναμένεται η έκδοση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης.