X

Φαναρτζήδες… μάστορες στην απάτη

Με πλαστογραφημένα ή εικονικά τιμολόγια επισκευών αυτοκινήτων εισέπρατταν αποζημιώσεις από ασφαλιστικές εταιρίες.

Ant1news


Κομπίνα σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών είχαν στήσει, τουλάχιστον για μια 4ετία, ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο και τον Κορυδαλλό.

Οι 3 ιδιοκτήτες εξέδωσαν συνολικά 258 εικονικά και πλαστά τιμολόγια εισπράττοντας περισσότερα από 454 χιλιάδες ευρώ για επισκευές αυτοκίνητων .

Η κομπίνα τους αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες ασφαλιστικής εταιρίας στις εισαγγελικές αρχές. Ενδεικτικά, σε μια από τις καταγγελίες, πελάτης της εταιρείας, προκειμένου να αποζημιωθεί για ζημιές που υπέστη το όχημά του, προσκόμισε παραστατικά για αγορά ανταλλακτικών με εικονικά και πλαστογραφημένα στοιχεία (σφραγίδες, ανύπαρκτο Α.Φ.Μ. και διεύθυνση έδρας της επιχείρησης κ.λπ), ενώ οι εργασίες φέρονταν να είχαν πραγματοποιηθεί σε συνεργείο στον Ασπρόπυργο ιδιοκτησίας δύο εκ των συλληφθέντων. Ο τρίτος κομπιναδόρος διατηρούσε συνεργείο στον Κορυδαλλό.

Των 3 συλλήψεων προηγήθηκε πολύμηνη αστυνομική έρευνα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Κέρκυρας.  Η έρευνα αποκάλυψε παραβάσεις σε βάρος άλλων έξι φαναρτζήδων για την έκδοση 19 εικονικών τιμολογίων συνολικής αξίας πάνω από 78.000 ευρώ