X

Ισοβίτης πίσω από τους «νονούς» της Καλαμάτας

Ο «εγκέφαλος» του 8μελούς κυκλώματος των εκβιαστών εκτίει ποινή κάθειρξης δις ισόβια για διπλό φονικό το 2011.

Ant1news


Πολυπλόκαμο ήταν το κύκλωμα των «νονών» που δρούσε, υπό τις εντολές του 52χρονου ισοβίτη, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Είχε «έδρα» τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα αλλά είχε εξαπλωθεί σε Αθήνα, Σαλαμίνα και άλλες περιοχές της Αττικής. Το κύκλωμα πωλούσε «προστασία» σε τουλάχιστον 8 καταστήματα της Καλαμάτας. Τα «ασφάλιστρα» κυμαίνονταν από 150-250 ευρώ την εβδομάδα, ενώ οι μη συνεργάσιμοι καταστηματάρχες βρίσκοντας αντιμέτωποι με βομβιστικές επιθέσεις, απόπειρες ανθρωποκτονίας και ξυλοδαρμούς. Οι «νονοί» εμπλέκονται και σε διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών.

Η εξάρθρωση του 8μελούς κυκλώματος ξεκίνησε, τα ξημερώματα της Κυριακής,  με τη σχεδόν επ΄αυτοφώρω, σύλληψη του «εισπράκτορα» μετά από καταγγελία καταστηματάρχη στην Καλαμάτα.  Σε βάρος των εμπλεκομένων έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της νομοθεσίας για τα όπλα, τις εκρηκτικές ύλες, τα ναρκωτικά καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».



Από τις σωματικές έρευνες στους συλληφθέντες, καθώς και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (150) ευρώ, 31 κινητά τηλέφωνα, 6.130 ευρώ, 2 περίστροφα, εκ των οποίων το ένα replica,  πιστόλι διαμετρήματος 9mm, πιστόλι replica και πιστόλι κρότου – λάμψης, διόπτρα όπλου και 4 γεμιστήρες, 124)φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 5 κάλυκες των 9mm, 3 σιδερογροθιές, 2 μεταλλικά γκλοπ, ξύλινο ρόπαλο και στιλέτο ζευγάρι χειροπέδες, εκκενωτής ηλεκτρικής ενέργειας (taser) και είκοσι έξι 26 κροτίδες, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής , 2 σκληροί δίσκοι, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 16 κάρτες SIM.