X

«Ξεσκονίζουν» το σημείο της έκρηξης έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας

Στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας αναζητούν οι αστυνομικοί.

Ant1news

 

Του Μανώλη Ασαριώτη

Εξονυχιστικές είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των πυροτεχνουργών του ΤΕΕΜ, στο σημείο που έγινε η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στην οδό Αμερικής 4.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει ήδη τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από την περιοχή, προκειμένου να διευκρινίσουν πως κινήθηκαν οι δράστες.

Υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται στη Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών,  προκειμένου να εντοπιστεί οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να οδηγήσει τους αστυνομικούς στην ταυτότητα των δραστών της βομβιστικής επίθεσης.

Το τηλεφώνημα που έκανε άγνωστος λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα σε δύο μέσα μαζικής ενημέρωσης, δίνοντας χρονικό περιθώριο 45 λεπτών προκειμένου να προλάβουν οι αρχές να εκκενώσουν την περιοχή κάνει τους αστυνομικούς να προσανατολίζονται στο γεγονός ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο η έκρηξη να προκλήθηκε με τηλεχειρισμό, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται λιγότερο πιθανό και για να μην διακινδυνεύσουν την ασφάλειά τους οι τρομοκράτες, αλλά και για να μην είναι παρόντες σε μια περιοχή γεμάτη με αστυνομικούς….

Παρόμοιες επιθέσεις με παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα είχαν γίνει τόσο στο υποκατάστημα της Citibank στην Κηφισιά, (το οποίο δεν εξερράγη) όσο και στο κτίριο του Χρηματιστηρίου στην Καβάλας, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σαν σήμερα 10 Απριλίου, πριν από τέσσερα χρόνια είχε ξεκινήσει η εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα, με τη σύλληψη Μαζιώτη-Ρούπα.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα κάθε τέτοια άνανδρη ενέργεια που έχει ως στόχο να πλήξει το αίσθημα ασφάλειας των εργαζόμενων στην Τράπεζα, να επηρεάσει μέσω του εκφοβισμού το έργο τους και να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση, σημαντικό βάρος της οποίας έχει επωμιστεί και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης: