X

Χειροπέδες για ακόμα τρεις «Ροζ Πάνθηρες»

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται εδώ και τέσσερις ημέρες ακόμα τρία μέλη της διεθνούς σπείρας ληστών κοσμημάτων και έργων τέχνης μεγάλης αξίας με την ονομασία «Ροζ Πάνθηρες».

Ant1news


Του Μανώλη Ασαριώτη

Πρόκειται για τρεις Σέρβους υπηκόους, που στο παρελθόν δεν είχαν απασχολήσει τις ελληνικές αρχές, αλλά φέρονται ότι συμμετείχαν σε τουλάχιστον 14 ληστείες κοσμηματοπωλείων, αλλά και κλοπές δικύκλων και αυτοκινήτων, τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα μας, με λεία που υπερβαίνει τα 550.000€.

Οι «Ροζ Πάνθηρες» ακολουθούν παντού τον ίδιο τρόπο δράσης (modus operandi). Κλέβουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, αλλά παλαιάς τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας κλειδί «πασπαρτού», τα οποία άλλοτε χρησιμοποιούν ως «πολιορκητικούς κριούς», προκειμένου να σπάνε τα σιδερένια προστατευτικά ρολά των κοσμηματοπωλείων, και άλλοτε έδεναν σε αυτά ιμάντες ή σχοινιά ορειβατικού τύπου, για να ανασηκώσουν τα ρολά και να εισβάλουν στο κοσμηματοπωλείο-στόχο τους.

Σε κάθε ενέργειά τους έμεναν εντός του καταστήματος για λιγότερο από δύο λεπτά, ενώ είχε προηγηθεί κατόπτευση του χώρου (συνήθως από γυναίκα συνεργό τους) ώρα, που το μαγαζί ήταν ανοικτό, για να διαπιστώσουν τα μέτρα ασφαλείας, αλλά κυρίως την αξία των κοσμημάτων εντός.

Οι «Ροζ Πάνθηρες» δραστηριοποιούνται σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως και συχνά τα μέλη τους αλλάζουν τόπο διαμονής, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί. Οι τρεις συλληφθέντες, μάλιστα, κυκλοφορούσαν με πλαστά στοιχεία ταυτότητας και έγγραφα.

Εκτός από τους τρεις συλληφθέντες αναζητούνται ακόμα δύο άτομα ως συνεργοί τους.