X

Οι «Πυρήνες» ανέλαβαν την ευθύνη για το τρομο-δέμα στο Α.Τ Ιτέας

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου-βόμβα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Με κείμενό τους σε ιστοσελίδα εναλλακτικής ενημέρωσης τα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβαν την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου-βόμβα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας, το οποίο έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς και εξουδετερώθηκε από στελέχη του ΤΕΕΜ.

Στην προκήρυξη ανάληψης ευθύνης διευκρινίζουν ότι επέλεξαν το συγκεκριμένο τμήμα, καθώς –όπως υποστηρίζουν- εκεί ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε ο βαρυποινίτης Ιλι Καρέλι, που είχε σκοτώσει με μαχαίρι έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, πριν μεταχθεί στις φυλακές Νιγρίτας και βρει βασανιστικό θάνατο.

Ο συγγραφέας του κειμένου εμφανίζεται απογοητευμένος και εξοργισμένος με την αποτυχία της ενέργειας και λέει χαρακτηριστικά πως πρέπει να αλλάξουν τρόπο δράσης: «Αυτό δημιουργεί μια αρνητική παρακαταθήκη για την μεθοδολογία και την πρακτική των δεμάτων-βόμβα στην Ελλάδα, καθώς σκοπός μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί και όχι να εξαντλούμαστε σε συμβολισμούς. Από εδώ και πέρα θα αλλάξουν πολλά. Σύντομα θα επανέλθουμε».

Αφιερώνουν την αποτυχημένη ενέργειά τους στα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης, εκφράζουν τον θαυμασμό τους για τον δραπέτη Χριστόδουλο Ξηρό, ενώ δηλώνουν την αλληλεγγύη τους σε όλους όσους βρίσκονται στη φυλακή για συμμετοχή σε κάποια οργάνωση του αντάρτικου πόλης.