X

«Οικογενειακή υπόθεση» το λαθρεμπόριο

Ο πατέρας 62 ετών τελωνειακός υπάλληλος, η σύζυγος 59 ετών και τα δυο παιδιά τους 33 και  28 ετών αντίστοιχα, είναι όλοι τους στα χέρια της Ασφάλειας Κιλκίς κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο αλκοολούχων και για κατάχρηση εξουσίας.

Ant1news



Του Γιάννη Αρβανίτη

Ο γιος της οικογένειας συνελήφθη ενώ μετέφερε με το αυτοκίνητο του μεγάλο αριθμό αλκοολούχων ποτών, τα οποία δεν έφεραν ταινία φόρου κατανάλωσης. Ο νεαρός λίγη ώρα νωρίτερα είχε μπει στη χώρα από τα Σκόπια, τη στιγμή μάλιστα που υπηρεσία εκτελούσε στο τελωνείο ο πατέρας του.

Οι πληροφορίες είχαν φτάσει από καιρό στη Υπ/νση  Εσωτερικών Υποθέσεων και έτσι  ξεκίνησαν οι έρευνες. Όπως πρόεκυψε ο 33χρονος έκανε πολύ συχνά το δρομολόγιο αυτό,  αγοράζοντας ποτά τα οποία και διέθεταν προς πώληση μέσω δυο καταστημάτων (κάβες) που η οικογένεια διατηρούσε στο Νομό Κιλκίς. Η μητέρα του και η αδελφή του είχαν ενεργό ρόλο στη λαθρεμπόριο, καθώς με δικό τους όχημα ήταν προπομποί στο δρομολόγιο με σκοπό να ενημερώσουν αν υπήρχε κάποιο μπλόκο από την ΕΛΑΣ. Φυσικά ο γιος «πέρναγε» τα λαθραία ποτά από το τελωνείο, όταν ο πατέρας του είχε υπηρεσία. Αυτή η δουλειά γινόταν εδώ και δυο χρόνια.

Στο ΙΧ του 33χρονου βρέθηκαν 216 μπουκάλια (ουίσκι και τζιν) και 1.160 ευρώ, ενώ στη κατοχή του πατέρα του 455 ευρώ και 2.700 δηνάρια Σκοπίων. Εκατοντάδες λαθραία  μπουκάλια ποτά βρέθηκαν και στις κάβες της οικογένειας. Εκτιμάται πως ποσότητα από τα λαθραία διακινούνταν και σε άλλες περιοχές.