X

Διαρρήκτης σκότωσε αστυνομικό στην Ανδραβίδα

Νεκρός έπεσε ένας αστυνομικός γύρω στα μεσάνυχτα, όταν στην προσπάθειά του να αποτρέψει διάρρηξη, δέχθηκε δολοφονική επίθεση με μαχαίρι από τον διαρρήκτη.

Ant1news

Ένας 35χρονος αστυνομικός, πατέρας δύο παιδιών, έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να αποτρέψει διάρρηξη σε σπίτι, ενώ ο ίδιος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Ανδραβίδα της Ηλείας, γύρω στα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στη Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου αλλά ήταν εκτός υπηρεσίας, μόλις αντελήφθη την απόπειρα της διάρρηξης, επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη. 

Όμως ο τελευταίος, αντέδρασε και επιτέθηκε στον αστυνομικό, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι που είχε στην κατοχή του. 

Ο αστυνομικός διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης, ο οποίος και συνελήφθη λίγο αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άνδρα Ρομά.

Μεσίστιες θα κυματίζουν σήμερα οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, σε ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του αρχιφύλακα. 

Τη βαθιά του οδύνη για τον χαμό του αστυνομικού εξέφρασε ο κ. Δένδιας, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει: «Η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί τον θάνατο ενός ακόμη αστυνομικού, του 35χρονου αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη, πατέρα δύο παιδιών, που έχασε την ζωή του προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, εκτός υπηρεσίας, αλλά εν ώρα καθήκοντος προς την κοινωνία. Eκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και όλους τους οικείους του».