X

Αρχιφύλακας πουλούσε λουλούδια σε πανηγύρια

Συνελήφθη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα για κατ’ εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος στην Αταλάντη Φθιώτιδας.

Ant1news

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 46χρονος αρχιφύλακας στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας, για κατ’ εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο συλληφθείς Αρχιφύλακας είχε συστήσει με τη σύζυγό του «επιχείρηση οικογενειακού τύπου» και αναλάμβανε την πώληση λουλουδιών σε εκδηλώσεις συλλόγων, πανηγύρια και σε κέντρα διασκέδασης, σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, αποκομίζοντας υψηλά κέρδη. Στη δραστηριότητα αυτή απασχολούσε επίσης παράνομα αλλοδαπές γυναίκες, χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Συνελήφθησαν επίσης με την αυτόφωρη διαδικασία, πέντε ιδιώτες για, κατά περίπτωση, φορολογικές και υγειονομικές παραβάσεις, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται η 38χρονη σύζυγος του αστυνομικού, μία 48χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με τον 57χρονο σύζυγό της, ένας 58χρονος καταστηματάρχης και μία 36χρονη από τη Σερβία.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν 2.095 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ σε συνεργασία με την οικεία Οικονομική Υπηρεσία διενεργείται περαιτέρω έλεγχος σχετικά με την επιβολή των διοικητικών προστίμων, που προβλέπονται για τις φορολογικές κ.ά. συναφείς παραβάσεις.