X

Συλλήψεις για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης

Εντοπίσθηκε οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε σπίτι στο Μετς.

Ant1news

Δύο σημαντικές επιτυχίες σημείωσε η Υπηρεσία Δίωξης ναρκωτικών.

Στον Άγιο Δημήτριο Αττικής συνέλαβε δύο ημεδαπούς, ηλικίας 49 και 57 ετών, για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης. Στην οικία του 57χρονου και σε αποθήκη που χρησιμοποιούσαν ως καβάτζα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 95 ανισοβαρείς συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 151 κιλών και 230 γραμμαρίων.

Στην περιοχή του Μετς εντόπισαν μέσα σε οικία ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. Συνελήφθη ένας 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντός του σπιτιού, αλλά και  στην ταράτσα αυτού, στην οποία είχε αποκλειστική πρόσβαση, είχε εγκαταστήσει εργαστήριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, χρησιμοποιώντας την υδροπονική μέθοδο.

Το εργαστήριο ήταν πλήρως εξοπλισμένο, με τεχνητό φωτισμό για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την ωρίμανση των φυτών, προκειμένου να υπάρχει παραγωγή και συγκομιδή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 107 φυτά υδροπονικής κάνναβης, ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK) βάρους 1.010 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.