X

«Σκούπισαν» τη Θεσσαλία

Μεγάλη επιχείρηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ant1news

Του Γιάννη Αρβανίτη

Ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση «σκούπα» που έκανε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας. Εκατοντάδες αστυνομικοί σκούπισαν και τους τέσσερις νομούς, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν κάθε μορφή εγκληματικότητας.

Από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής έγιναν πλήθος στοχευόμενων ελέγχων σε όλη την περιφέρεια. Συνολικά  ελέχθησαν 1.178 άτομα και 678 οχήματα. Έγιναν 84 προσαγωγές (49 ημεδαπών και 35 αλλοδαπών). Τρεις από αυτούς συνελήφθησαν για παραβάσεις καταστημάτων υγειονομικού χαρακτήρα και δυο για καταδικαστικές αποφάσεις και φοροδιαφυγή.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε σε έλεγχους σε μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες. Εκεί  βεβαιώθηκαν και 142 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα (στέρηση αδείας λειτουργίας, στέρηση βιβλιάριων υγείας, παραβίαση ωραρίου κτλ).

Ακόμη βεβαιωθήκαν 197 παραβάσεις του ΚΟΚ (μέθη, ταχύτητα, κράνος, στέρηση εγγράφων, ΚΤΕΟ κτλ).

Στα πλαίσια των ελέγχων που έγιναν συνελήφθησαν δυο Έλληνες, 58 και 43 ετών, οι οποίοι είχαν εξαπατήσει 42χρονο αποσπώντας του μεγάλο χρηματικό ποσό για την πώληση φορτηγών οχημάτων, τα όποια όμως είχαν κλαπεί από το εργοτάξιο κατασκευαστικής εταιρείας.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.