X

Βλέπουν τον Μαζιώτη πίσω από ληστεία τράπεζας στη Λάρισα

Βέβαιοι στην Αντιτρομοκρατική ότι ο Νίκος Μαζιώτης κρύβεται πίσω από την ληστεία σε τράπεζα στο Συκούριο Λάρισας.

Ant1news



Του Μανώλη Ασαριώτη

Στις 2 το μεσημέρι σε υποκατάστημα τράπεζας στο Συκούριο Λάρισας, τρία άτομα οπλισμένα εισέβαλαν στην τράπεζα, περίμεναν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο σε απόσταση 500 μέτρων πυρπόλησαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Στην ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για έργο του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη και γι’ αυτό ήδη έχει αναχωρήσει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι δύο φορούσαν μαύρα ρούχα και είχαν ψεύτικα μουστάκια, ενώ ο τρίτος φορούσε στρατιωτική φόρμα παραλλαγής και χρησιμοποίησε ψεύτικο μουστάκι για τη μεταμφίεσή του. Και οι τρεις είχαν αυτοκόλλητες ταινίες στα ακροδάχτυλά τους, προκειμένου να μην αφήσουν αποτυπώματα. 

Περίμεναν με ψυχραιμία 27 λεπτά να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, όσους πολίτες μπήκαν τους υποχρέωσαν να καθίσουν στα καθίσματα, άρπαξαν τελικά περίπου 150 χιλιάδες ευρώ και έφυγαν με ένα Toyota Avensis, το οποίο όμως εγκατέλειψαν πεντακόσια μέτρα πιο κάτω, αφού πρώτα το πυρπόλησαν, σε μία προσπάθεια να μην αφήσουν κανένα ίχνος πίσω τους. Από εκεί διέφυγαν με ένα μαύρο τζιπ. 

Ο τρόπος δράσης δείχνει οργάνωση και στην παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που συνηθίζουν οι ομάδες του αντάρτικου πόλης, ενώ στις εικόνες, οι οποίες έφθασαν πολύ γρήγορα στα χέρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, αφού μεταφέρθηκαν online στα κεντρικά της τράπεζας και από εκεί στη ΓΑΔΑ, ο ένας από τους τρεις μοιάζει εξαιρετικά με τον καταζητούμενο και φερόμενο ως ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης θεωρείται ότι διέπραξε και μία ληστεία στην Κλειτορία της Αχαΐας, με παρόμοιο τρόπο, πριν από λίγους μήνες.