X

Έμπορος διαμαντιών και εφοπλιστής πίσω από το φορτίο-μαμούθ με την ηρωΐνη

Ξεπερνά τον 1 τόνο η ηρωίνη που εντοπίστηκε από το Λιμενικό. Ένας εφοπλιστής και η κόρη εμπόρου διαμαντιών μεταξύ των συλληφθέντων.

Ant1news

Της Δώρας Βογιατζάκη

Μετά από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού, της ΕΛ.ΑΣ, της αμερικανικής DEA και του ΣΔΟΕ, το βράδυ της Πέμπτης, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε συνολικά ένας τόνος, εκατόν τριάντα τρία κιλά και τετρακόσια είκοσι γραμμάρια ηρωίνης (1.133,420 κιλά), που προέρχονταν από το Αφγανιστάν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 11 άτομα, έξι Έλληνες, μεταξύ των οποίων ένας εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του, κόρη γνωστού εμπόρου διαμαντιών και ο ανήλικος γιος τους, που εμπλέκονται στην υπόθεση, καθώς και πέντε αλλοδαποί, Τουρκικής καταγωγής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα στον εισαγγελέα.

Τα μέλη της σπείρας έφερναν τα ναρκωτικά από τα Αφγανιστάν και στη συνέχεια τα «έσπρωχναν» σε όλη την Ευρώπη. Η ηρωίνη εντοπίστηκε σε δύο σημεία, σε μία πολυτελή κατοικία στην Φιλοθέη και σε μία αποθήκη οικοδομικών υλικών στο Κορωπί. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει κατασχεθεί στην Ελλάδα, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Όλη η επιχείρηση έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διαπίστωσε ότι τα ναρκωτικά αποθηκεύονται σε χώρους στην Ελλάδα, με σκοπό να προωθηθούν με νόμιμα φορτηγά ανάμεσα σε οικοδομικά υλικά σε χώρες της Ευρώπης.



Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου, όπου γινόταν η συσκευασία τους σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολούθησε έρευνα στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε ύποπτες οικίες των βορείων προαστίων, όπου συνελήφθησαν συνολικά έντεκα 11 άτομα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420kgr), καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου (5,1gr).



Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή Ι.ΧΕ. οχήματατα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα (01) πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα (09) φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων και διακοσίων τριάντα πέντε ευρώ (6,235 ) και λοιπά αντικείμενα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ οι κατηγορούμενοι προσήχθησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.



«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώςκαι την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εργάζονται καθημερινά με ζήλο και αυταπάρνηση και θα συνεχίσουν να το κάνουν για την ασφάλεια όλων των πολιτών», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.