X

Ακόμη έναν τόνο ηρωίνης εντόπισε το Λιμενικό

Παγκόσμιο ρεκόρ από το λιμενικό, εντόπισε άλλον έναν τόνο ηρωίνης και συνελαβε άλλα 14 άτομα! Νέα ολονύχτια επιχείρηση, για το καρτέλ του θανάτου σε Ανατολική Αττική και Ελευσίνα.

Ant1news


Της Δώρας Βογιατζάκη

Μετά τη βίλα της Φιλοθέης και την αποθήκη στο Κορωπί που έκρυβαν έναν τόνο ηρωίνηάλλον έναν τόνο ναρκωτικών εντόπισαν τα στελέχη της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε μια ολονύχτια επιχείρηση σε αποθήκη στη Βάρης-Κορωπίου και την Ελευσίνα. Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 986 κιλά και 600 γραμμάρια ηρωίνη. Μετά τους 11 συλληφθέντες έλληνες και τούρκους , συνελήφθησαν άλλα 14 άτομα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν πρόκειται για 11 ινδούς, πλήρωμα πλοίου το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά και ήταν αγκυροβολημένο στην Ελευσίνα , 2 έλληνες , έναν άνδρα και μια γυναίκα κι έναν Ιρανό, ο οποίος εικάζεται ότι είχε το ρόλο του συνδέσμου με το καρτέλ στην Ελλάδα.

Οι 14 συλληφθέντες οδηγήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στον Εισαγγελέα.

Το ξήλώμα του κυκλώματος του λευκού θανάτου ξεκίνησε την Πέμπτη 12 Ιουνίου, με δύο εφόδους σε βίλα της Φιλοθέης και σε αποθήκη στο Κορωπί όπου εντοπίστηκε 1 τόνος και 133 κιλά ηρωίνη. Κατά την πρώτη επιχείρηση συνελήφθησαν 11 άτομα. Η οικογένεια των ιδιοκτητών της βίλας στη Φιλοθέη και πέντε Τούρκοι.

9 από τους συλληφθέντες, ο 40χρονος έλληνας εφοπλιστής, η πρώην συζυγός του ιδιοκτήτρια της έπαυλης, ο σύντροφός της και οι πέντε τούρκοι ήδη έχουν προφυλακιστεί μετά τις αpολογίες τους στον ανακριτή Πειραιά.

Οι πληροφορίες που είχαν όμως τα στελέχη της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά έκαναν λόγο και για άλλα άτομα στο κύκλωμα όπως επίσης και για άλλη, μεγάλη, ποσότητα ναρκωτικών.

Ετσι η έρευνα δεν σταμάτησε καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Αξιοποιώντας κάθε στοιχείο έψαξαν όλα τα σημεία από όπου πέρασαν τα μέλη του κυκλώματος και σε καθημερινή βάση έκαναν εφόδους σε αποθήκες και οικήματα στην περιοχή του Κορωπίου και αλλού. 

Η πρώτη ποσότητα του ενός τόνου και 133 κιλών είχε καταγραφεί ως η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που εντοπίστηκε στη στεριά σε πανευρωπαικό επίπεδο, με το τελευταίο προηγούμενο στα 900 κιλά. Με την κατάσχεση και της νέας ποσότητας, το Λιμενικό Σώμα πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ εντοπισμού ηρωίνης.

 

Συγχαρητήρια και από τον πρωθυπουργό στο Λιμενικό Σώμα έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος τόνισε πως «οι συντονισμένες προσπάθειες, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, η σοβαρότητα στην προετοιμασία και ο συνδυασμός όλων των πληροφοριών, οδήγησαν στο να κατασχεθεί η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκό και, ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάποιοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι θα απογοητευτούν. Η Ελλάδα έχει αξιόπιστες αρχές ασφαλείας, έχει ένα Λιμενικό Σώμα, το οποίο δίνει μάχη σε όλα τα επίπεδα καθημερινά και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για την αυτοθυσία των ανδρών και των γυναικών του. Ιδιαίτερα, όμως, συγχαρητήρια αξίζουν στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος, στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε όλες τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση, στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ. και βέβαια στα Τμήματα Ασφαλείας και Πληροφοριών, τα οποία έδρασαν με πρωτοφανή αποτελεσματικότητα, συνδυάζοντας πάρα πολλές πληροφορίες» .

Για παγκόμιο ρέκόρ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος

Θα συνεχίσει τον αγώνα κατά των ναρκωτικών το Λιμενικό