X

Έρευνες για τη μαφιόζικη εκτέλεση στην Κύπρο

Συνεχίζει τις έρευνες η κυπριακή αστυνομία αναζητώντας απαντήσεις στο ερώτημα ποιος εκτέλεσε εν ψυχρώ τον πατέρα Κύπριου επιχειρηματία.

Ant1news

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την εν ψυχρώ εκτέλεση κύπριου επιχειρηματία στο σπίτι του στην Αγία Νάπα, δυο χρόνια μετά το πενταπλό φονικό από το οποίο είχε γλιτώσει ο γιος του.

Τον Ιούνιο του 2012 είχε γίνει στόχος το αυτοκίνητο τού γιου του, Φάνου Καλοψιδιώτη,  το οποίο γαζώθηκε από σφαίρες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε φρουροί του. 

Σημαντικές, για την πορεία των ερευνών, θεωρούνται οι γραπτές καταθέσεις που θα δώσουν τις επόμενες μέρες στην αστυνομία, η σύζυγός και ο γιος του θύματος.

Ειδικότερα η κατάθεση του Φάνου Καλοψιδιώτη, θεωρείται από την Αστυνομία, ότι πιθανό να βοηθήσει στον προσδιορισμό του κινήτρου των δραστών της εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο γιος του θύματος, σε μια πρώτη προφορική κατάθεση, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του πατέρα του, ούτε και τα κίνητρα τους. Μάλιστα μιλώντας στην Αστυνομία φέρεται να υποστήριξε ότι η δολοφονία του πατέρα του, δεν έχει καμία σχέση με την πενταπλή δολοφονία της 23ης Ιουνίου 2012, στην Αγία Νάπα, της οποίας φερόμενος ως στόχος ήταν ο ίδιος.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο Γιάννης Καλοψιδιώτης δέχθηκε ένα θανατηφόρο πυροβολισμό στην κοιλιακή χώρα, ενώ βρισκόταν στην αυλή της οικίας του. Ο αδίστακτος δράστης φαίνεται να έστησε καρτέρι θανάτου στον 76χρονο Γιάννη Καλοψιδιώτη, πατέρα του επιχειρηματία Φάνου Καλοψηδιώτη, που φέρεται να ήταν και ο στόχος της πενταπλής δολοφονίας πριν από δύο χρόνια.

Τα γαβγίσματα των σκύλων, οδήγησαν τη δεδομένη στιγμή το θύμα, στην παγίδα του δράστη. Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας κάνουν λόγο για επαγγελματική εκτέλεση, με το δράστη να είναι πολύ καλός χειριστής όπλων, δεδομένης της μιας και μόνο θανατηφόρας βολής.

Στη σκηνή και εντός της περίφραξης της κατοικίας εντοπίστηκε κάλυκας πυροβόλου όπλου, πράγμα που φαίνεται να καταδεικνύει ότι ο δράστης βρισκόταν εντός του χώρου της οικίας, διέπραξε το έγκλημα και διέφυγε ανενόχλητος.

Όλα τα τεκμήρια παραλήφθηκαν από την υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών. Τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων ενδεχομένως να βοηθήσουν και στον εντοπισμό των δραστών.

Οι ολονύχτιες έρευνες της αστυνομίας σε ολόκληρη την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.