X

Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης

Μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μοναστηράκι συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης. Τραυματισμένος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Ant1news

Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μοναστηράκι.

Ο καταζητούμενος του Επαναστατικού Αγώνα κινούταν στο Μοναστηράκι με σκοπό τη ληστεία σε τράπεζα, όταν έγινε αντιληπτός από τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οπότε και ξεκίνησε η καταδιώξη.

Ο Μαζιώτης πέταξε ένα σακίδιο προς τους αστυνομικούς, στο οποίο περιεχόταν πιθανότατα και μία χειροβομβίδα.

Ακολούθησε η επεισοδιακή του σύλληψη κατά την οποία έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κακοποιών και των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, δύο τουριστών, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κανέναν κίνδυνο, ενώ πιο σοβαρά τραυματίστηκε ο Νίκος Μαζιώτης.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη σύλληψή του:









Σε νοσοκομείο της Αθήνας για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο. Ο νεαρός Αυστραλός τουρίστας τραυματίστηκε από θραύσματα σφαίρας στο ύψος του αστραγάλου και θα παραμείνει νοσηλευόμενος για καθαρά προληπτικούς λόγους, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα στον μηρό, από σφαίρα, αλλά επίσης δεν διατρέχει κίνδυνο. Όπως γνωστοποιήθηκε πιο σοβαρά τραυματίας είναι ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση. Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, "δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής".

Η σύντροφός του και επίσης καταζητούμενη, Πόλα Ρούπα, δεν έχει συλληφθεί.

Στον Ευαγγελισμό ο Νίκος Μαζιώτης

Στο Θωρακοχειρουργικό Τμήμα, στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», βρίσκεται φρουρούμενος ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο και χειρουργήθηκε για οστεοσύνθεση βραχίονα.

Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο, ενώ έχει τροποποιηθεί η εφημερία και όλα τα επείγοντα περιστατικά στο Θωρακοχειρουργικό μεταφέρονται σε άλλα τμήματα.

Αν ο Νίκος Μαζιώτης χρειαστεί να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, υπάρχει πρόβλεψη, ενώ υπενθυμίζεται ότι στον 10ο όροφο υπάρχει δωμάτιο που είναι διαμορφωμένο ειδικά για τέτοιου είδους περιπτώσεις, από την περίοδο της νοσηλίας του Σάββα Ξηρού.