X

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Μαζιώτης

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλεύεται ο Νίκος Μαζιώτης, μετέβη ο 27ος ανακριτής, προκειμένου να απολογηθεί ο πρώτος.

Ant1news

Λίγο πριν τις 12:00 έφτασε στον 8ο όροφο του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Νίκος Μαζιώτης, ο 27ος   τακτικός ανακριτής.

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 13:30 έλαβε ο Νίκος Μαζιώτης, στο σύντομο τετ α τετ που είχε με τον ανακριτή. Αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έγιναν, δεν απάντησε καν στην ερώτηση πώς ονομάζεται και σύμφωνα με τις πληροφορίες, δήλωσε ως επάγγελμα «επαναστάτης».

Επέμεινε στο αίτημά του να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, κάτι το οποίο εξετάζεται. Στο νοσοκομείο των φυλακών υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος θάλαμος για τη νοσηλεία εγκλείστων για τους οποίους λαμβάνονται υψηλά μέτρα ασφαλείας με κάμερες και αλεξίσφαιρα τζάμια.

Ο Μαζιώτης νοσηλεύεται φρουρούμενος επί 24ώρου βάσης, στον ειδικό θάλαμο κρατουμένων του νοσοκομείου, με αστυνομικούς μέσα και έξω από το θάλαμο.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας του Μαζιώτη, έξω από τον Ευαγγελισμό ομάδα συγκεντρωμένων έκανε παράσταση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην κεφαλή του «Επαναστατικού Αγώνα».

Η αστυνομική παρουσία είναι έντονη σε όλο το τετράγωνο, ενώ το μετρό «Ευαγγελισμός» έκλεισε για προληπτικούς λόγους.

Ο Νίκος Μαζιώτης, ήδη καταδικασμένος σε -κατά συγχώνευση- 25ετη κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" διώκεται μετά την πρόσφατη σύλληψη του στο Μοναστηράκι για: Απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας - παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ´ εξακολούθηση - οπλοχρησία κατ´ εξακολούθηση - παράβαση του νομού περί εκρηκτικών υλών - ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συναυτουργία από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, από μια εκ των οποίων (ληστεία) προέκυψε βαριά σωματική βλάβη - εγκληματική οργάνωση - υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης - πλαστογραφία μετά χρήσεως - διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ´ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ´ εξακολούθηση - εμπρησμός εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Νίκου Μαζιώτη, Σπύρο Φυτράκη, ο τρομοκράτης ζήτησε με μεγάλη επιμονή από τον εισαγγελέα να μεταφερθεί από τον Ευαγγελισμό που βρίσκεται φρουρούμενος, στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού.