X

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών του Διστόμου

Στο τρίγωνο Κόρινθος-Ξυλόκαστρο-Ναύπλιο επικεντρώνονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των τριών δραστών της χθεσινής ληστείας στα Άσπρα Σπίτια Διστόμου.

Ant1news

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν τους τρεις δράστες της επίθεσης σε υποκατάστημα της Εθνικής στην παραλία Διστόμου, στον Κορινθιακό, που θυμίζει  σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ληστεία με πατέντα που παραπέμπει σε χτυπήματα τραπεζών από τρομοκράτες.

 Οι βαριά οπλισμένοι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κατά τη διαφυγή τους με φουσκωτό, πήραν όμηρο τον ταμία τον οποίο άφησαν λίγο αργότερα ελεύθερο, αλλά πετώντας τον στη θάλασσα στην απέναντι πλευρά, κοντά στο Ξυλόκαστρο.

Οι αρχές «χτενίζουν» τις βορειοανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου προσπαθώντας να βρουν τα ίχνη των δραστών, αλλά και το κρησφύγετό τους.

Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες, το δεκάμετρο φουσκωτό που χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα των ληστών για να διασχίσουν τον Κορινθιακό και να περάσουν στην παραλία του Ξυλοκάστρου, είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια από την περιοχή της Καλαμάτας.

Οι αστυνομικοί αναζητούν στο σκάφος στοιχεία dna και αποτυπώματα που μπορεί να τους οδηγήσουν στους δράστες, οι οποίοι προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να κάψουν το μέσο διαφυγής τους.

Παράλληλα, εξετάζονται τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας ενώ οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατάθεση του ταμία που κρατήθηκε όμηρος.

Οι αστυνομικοί βλέπουν πίσω από την κινηματογραφική ληστεία, την ομάδα του Νίκου Μαζιώτη, αφού ο τρόπος δράσης τους θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του φυλακισμένου αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα.