X

Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για τρομοκρατικό χτύπημα

Με αφορμή την αυριανή επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρίσκονται σε εγρήγορση οι αστυνομικοί, φοβούμενοι τρομοκρατικό χτύπημα.

Ant1news

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα εκφράζονται από την αστυνομία, λόγω των συγκυριών. Τους φόβους τους επιβεβαιώνουν ύποπτες κινήσεις που έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Την Τετάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σηματοδοτώντας μία σειρά επετείων που έχουν ήδη προκαλέσει κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά τις οποίες έχουν επίσης επικαλεστεί αρκετές φορές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Δύο μήνες μετά είναι η επέτειος της 17 Νοέμβρη, για να ακολουθήσει η έκτη επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι σε πολλές αντάρτικες ομάδες πόλης αρέσκονται στο να χρησιμοποιούν συμβολικές ημερομηνίες για τις δράσεις τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Πέρα όμως από τις επετείους, ανησυχία προκαλεί ότι οι συνεργάτες του Νίκου Μαζιώτη παραμένουν ασύλληπτοι.

Ο κρατούμενος, στις φυλακές Διαβατών, Μαζιώτης «εμφανίστηκε» το περασμένο Σάββατο μέσω του indymedia στο οποίο ανήρτησε επιστολή για την ανάληψη της ευθύνης του χτυπήματος στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει το γεγονός το κείμενο να περιέχει κρυφά μηνύματα προς τη σύντροφο του Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα και τους ασύλληπτους συνεργούς τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1. Ο ίδιος μάλιστα γράφει ως επίλογο ότι «στηρίζει τη δράση της οργάνωσης από τη φυλακή».

Ωστόσο η εμφάνιση του Μαζιώτη δεν είναι το μόνο στοιχείο που ενισχύει τους φόβους των αστυνομικών, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει αντιληπτά από τους αστυνομικούς «δοκιμαστικά» χτυπήματα προς στόχους του Σώματος, με σκοπό να «μετρηθεί» ο χρόνος αντίδρασης των Αρχών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για όλους τους παραπάνω λόγους έχουν αυξήσει τα μέτρα προστασίας σε ευάλωτους στόχους, μεταξύ των οποίων τα αστυνομικά τμήματα και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πρωτίστως, αλλά και άλλων πολιτικών γραφείων. Έχουν παράλληλα αυξηθεί τα μέτρα προστασίας στη φύλαξη του Λεκανοπεδίου, ήδη από το Σάββατο.