X

Αυτός είναι ο φερόμενος ως συνεργός του Μαζιώτη

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του 31χρονου που συνελήφθη στο Βύρωνα.

Ant1news

Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β), ανακοινώθηκε ότι ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ατόμου που συνελήφθη την Τετάρτη στο Βύρωνα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Πρόκειται για τον Αντώνη Σταμπούλο, του Κωνσταντίνου και της Ροζάλμπα, ο οποίος γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1983 στην Αττική. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας γίνεται σε εκτέλεση σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.

Στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας υπογραμμίζεται ότι: Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω πρόσωπο να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για απείθεια, αντίσταση, κλοπή αυτοκινήτου, επικίνδυνη σωματική βλάβη, έκρηξη από κοινού και κατασκευή από κοινού εκρηκτικού μηχανισμού.

Συνελήφθη έξω από το γκαράζ-κρησφύγετο που είχε μισθώσει τον Ιούνιο του 2013 ο, καταζητούμενος τότε, Νίκος Μαζιώτης. Πάνω του βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις και σχεδιαγράμματα στόχων, από τα οποία προκύπτει ότι αύριο Σάββατο αυτός και συνεργοί του θα επιχειρούσαν βομβιστική επίθεση σε οικονομικό στόχο στον Πειραιά ή στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, μεταξύ των πιθανών στόχων ήταν, ο εφοπλιστής και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Θεόδωρος Φέσσας και η σύζυγός του, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης. Επιπλέον, ένα από τα σχεδιαγράμματα «δείχνει» επίθεση, πιθανόν, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.