X

Υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας στο διαδίκτυο

Από την έρευνα προέκυψαν στοιχεία σε βάρος ενός 31χρονου ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν στην επιχείρηση κι είχε υποκλέψει το σύνολο σχεδόν των απόρρητων εμπιστευτικών πληροφοριών.

Ant1news

Του Γιάννη Αρβανίτη

Τα στελέχη εταιρείας που έχει ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, κατέφυγαν στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καταγγέλλοντας πως είχαν πέσει θύμα «βιομηχανικής κατασκοπείας».

Από την έρευνα προέκυψαν στοιχεία σε βάρος ενός 31χρονου και σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση απορρήτων. Ο συγκεκριμένος εργαζόταν στο παρελθόν στην επιχείρηση κι είχε υποκλέψει το σύνολο σχεδόν των απόρρητων εμπιστευτικών πληροφοριών και δεδομένων, καθώς είχε πρόσβαση λόγο των καθηκόντων του.

Τα στοιχεία αυτά τα είχε αποθηκεύσει σε χώρο φιλοξενίας εκτός των ηλεκτρονικών φακέλων και του ειδικού (server) της εταιρείας. Έτσι αντέγραψε, χρησιμοποίησε και παραβίασε στοιχεία και προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών - τα οποία κατά την εταιρεία ήταν απόρρητα!

Στα πλαίσια της έρευνας που έγινα στο σπίτι του 31χρονου, διαπιστώθηκε από την ψηφιακή επεξεργασία δεδομένων του υπολογιστή του, η εμπλοκή του στην υπόθεση. Εξακριβώθηκε η διαχειριστή λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του οποίου γίνονταν η υποκλοπή εταιρικής αλληλογραφίας και άλλων δεδομένων.

Κατασχέθηκαν 11 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, 3 φορητές μνήμες (usb), ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και έντυπο υλικό σχετιζόμενο με την υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.