X

Αστυφύλακας ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 30χρονου στον Πειραιά

Νεαρός αστυφύλακας ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ, ως ο βασικός ύποπτος για τον φόνο 30χρονου στον Πειραιά.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Ένας 27χρονος αστυφύλακας έχει προσαχθεί από νωρίς το μεσημέρι στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ και ανακρίνεται από τα στελέχη του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία ενός 30χρονου ιδιοκτήτη ΠΡΟ-ΠΟ στην Καλλίπολη του Πειραιά.

 

Στις 21:30 το βράδυ της Πέμπτης οι ένοικοι πολυκατοικίας στην οδό Σκλαβούνου άκουσαν φωνές και διαπληκτισμούς, που γρήγορα όμως σταμάτησαν. Έντρομοι κάλεσαν την αστυνομία και, μόλις οι πρώτοι ένστολοι κατέφθασαν στο σημείο είδαν τον νεαρό μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το θύμα φέρει πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, ενώ δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης στο διαμέρισμά του.

 

Ακόμα και στην είσοδο τής πολυκατοικίας οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος, χωρίς κανείς αρχικά να μπορούσε να πει με σιγουριά εάν ο δράστης είχε τραυματιστεί και εκείνος κατά την πράξη του.

 

Ο 27χρονος αστυφύλακας τελεί σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας, καθώς είχε συλληφθεί στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 μαζί με έναν συνάδελφό του με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας, απόπειρας εκβίασης και παράβασης καθήκοντος. Οι δυο τους είχαν κατηγορηθεί ότι απείλησαν και εκβίασαν έναν υπήκοο Πακιστάν και έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, τους οποίους είχαν οδηγήσει στο αστυνομικό τμήμα, όπου υπηρετούσαν με την αιτιολογία ότι δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα και απαιτούσαν να τους δώσουν το ποσό των τριακοσίων ευρώ, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους. Οι αλλοδαποί είχαν καταγγείλει το γεγονός στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια.