X

Εξάρθρωση σπείρας ληστών αυτοκινήτων στα βόρεια προάστια

Τουλάχιστον επτά κλοπές αυτοκίνητων είχαν διαπράξει οι δύο συλληφθέντες σε Χαλάνδρι και Μαρούσι.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

"Θησαυρό" εντόπισαν τα στελέχη της Ασφάλειας Χαλανδρίου, που συνέλαβαν τρεις κλέφτες αυτοκινήτων, που ήδη έχει προκύψει ότι κρύβονται πίσω από εννέα περιπτώσεις σε Χαλάνδρι και Μαρούσι.

Στις τρεις τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι συλληφθέντες προσπαθούσαν να κλέψουν ένα Nissan Quashqai από την πυλωτή μίας πολυκατοικίας. Ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, που μένει απέναντι, τους αντιλήφθηκε, ειδοποίησε την Άμεση Δράση και άμεσα κατέφθασαν στο σημείο μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που τους πέρασαν χειροπέδες. Στην κατοχή τους βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και όταν τους μετέφεραν στο ΤΑ Χαλανδρίου σιγά-σιγά ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνες στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, που μένουν σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, και στο υπόγειο του ενός εντόπισαν τον χώρο, όπου έκρυβαν ένα ολόκληρο mitsubishi lancer σε ανταλλακτικά. Ο δράστης, μάλιστα, είχε φτιάξει ένα… κρυφό δωμάτιο, πίσω από κάποιες ηλεκτρικές συσκευές και μία γυψοσανίδα. Το πιο εντυπωσιακό από όλα τα ευρήματα, όμως, ήταν ένα GPS, στο οποίο τα μέλη της σπείρας είχαν "χαρτογραφήσει" περισσότερα από 100 αυτοκίνητα σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Στις σημειώσεις τους είχαν κωδικές ονομασίες και λεπτομέρειες για τη μάρκα, το μοντέλο, αλλά και χιλιομετρικές αποστάσεις, με στόχο απ’ό,τι φαίνεται να μπορούν να ανταποκριθούν σε όποια «παραγγελία» τους έδινε ο ενδιαφερόμενος, καθώς με αυτόν τον τρόπο γνώριζαν πού μπορούσαν να βρουν το αυτοκίνητο, που ήθελαν.

Τα στελέχη της Ασφάλειας Χαλανδρίου κατάφεραν και εντόπισαν αρκετούς από τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, οι οποίοι τα έχουν χάσει, χωρίς όμως να μπορούν οι αστυνομικοί σε όλες τις περιπτώσεις να ταυτοποιήσουν ότι πίσω από τις κλοπές κρύβονται μόνο οι τρεις συλληφθέντες.

Οι δράστες, αφού έκλεβαν και αποσυναρμολογούσαν τα αυτοκίνητα, έβαζαν αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου για την πώλησή τους.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει επτά κλοπές οχημάτων από την περιοχή του Χαλανδρίου και δύο από την περιοχή του Αμαρουσίου.