X

Αυτή είναι η σπείρα που είχε… ρημάξει τους ηλικιωμένους στην Αττική

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των πέντε μελών της σπείρας, καθώς και τις φωτογραφίες των τεσσάρων εξ αυτών.

Ant1news



Του Γιάννη Αρβανίτη

Μόλις μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη τριών ατόμων μελών σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Αττική, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους – ονόματα και φωτογραφίες – ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλα θύματα να το γνωστοποιήσουν στις Αρχές.

Στα χέρια της Ασφάλειας βρίσκονται ένας 36χρονος, μία 37χρονη και μια 27χρονη Ρουμάνα, που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στις περιοχές του Ιλίου και του Ζεφυρίου, ενώ αναζητούνται άλλοι δυο συνεργοί τους.

Πρόκειται για τους Δημητρίου Αντώνιο (του Ευθυμίου Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα), Ζωγράφου Ιωάννα (του Σπυρίδωνα και της Βασιλικής, που γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα), Serban Andreea-Iulia (του Romeo και της Kristina, υπήκοο Ρουμανίας, που γεννήθηκε το 1985), οι οποίοι έχουν συλληφθεί και τους Δημητρίου Νικόλαο (του Ευθυμίου Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα) και Ευαγγέλου Μαρία (του Ευστρατίου Δημόπουλου και της Πασχαλίνας Ευαγγέλου, που γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα), οι οποίοι διαφεύγουν και αναζητούνται από τις αρχές.

Οι φωτογραφίες των τεσσάρων πρώτων, που δόθηκαν στη δημοσιότητα:







Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν ηλικιωμένους κι αφού μάθαιναν για την οικογενειακή τους κατάσταση (τέκνα, συγγενείς κτλ.), τους προσέγγιζαν με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα. Τους παρουσιάζονταν ως λογιστές, ασφαλιστές και υπάλληλοι εταιρειών, ζητώντας να ρυθμίσουν αυτοί (οι ηλικιωμένοι) κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες τους.

Ήταν τέτοιο το θράσος τους που όταν κάποιο απ` τα υποψήφια θύματα αντιδρούσε, τότε  μέλος της σπείρας του τηλεφωνούσε για να «επιβεβαιώσει την οικονομική εκκρεμότητα που υπήρχε)! Σε ορισμένες περίπτωσης μετέφεραν σε τράπεζες με δικά τους οχήματα θύματα για να «σηκώσουν» χρήματα.

Στην Ασφάλεια έχουν εμφανιστεί 11 θύματα από Ίλιον , Γλυφάδα, Βύρων, Μπραχάμι, Άλιμο, Κολωνό, Μοσχάτο κα, ενώ αυτοί που δεν «ενέδωσαν» ξεπερνούν τους 30! Από τους πρώτους οι κακοποιοί άρπαξαν 42.000 ευρώ.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων είναι για χρονικό διάστημα έξι μηνών και σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου. Όποιοι έχουν να δώσουν στοιχεία για τους κακοποιούς αυτούς, καλούνται να επικοινωνήσουν με την ΕΛΑΣ.