X

Ο δόκιμος μοναχός ήταν ισοβίτης! Κρυβόταν στο Άγιο Όρος επί 8 χρόνια

Ένας 48χρονος που είχε καταδικαστεί σε τρεις φορές ισόβια για εγκλήματα σε βάρος του Δημοσίου ζούσε ως ερημίτης σε σκήτες και κελιά του Αγίου Όρους.

Ant1news

Στις Καρυές του Αγίου Όρους συνελήφθη ένας 48χρονος που είχε καταδικαστεί σε 3 φορές ισόβια και τα τελευταία 8 χρόνια ζούσε σε σκήτες και κελιά προσποιούμενος τον δόκιμο μοναχό.

Ο 48χρονος είχε καταδικαστεί για σωρεία οικονομικών εγκλημάτων που διέπραξε σε βάρος του Δημοσίου.

Πρόκειται –κατά πληροφορίες- για πρώην δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος, σύμφωνα με πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών Αττικής, ως ελεγκτής εσόδων - εξόδων των δήμων Δάφνης και Υμηττού, καταχράστηκε, το διάστημα από το 1995 έως το 2002, το χρηματικό ποσό των 9 εκατ. ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία ελέγχθηκαν ποινικά κι άλλα άτομα, καταδικάστηκε ερήμην από το Κακουργιοδικείο Αθηνών.

Συνολικά, σε βάρος του 48χρονου διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν 13 δικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, χρέη προς το δημόσιο κ.ά., με τις οποίες καταδικάστηκε -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας- σε τρις ισόβια, εννέα έτη και 69 μήνες.

Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες για την ταυτότητά του και συνελήφθη στις Καρυές του Αγίου Όρους από αστυνομικούς του οικείου τμήματος.