X

«Ψάρευε» ανήλικα αγόρια μέσω Facebook

Εξηντάχρονος οικογενειάρχης, υπάλληλος της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ant1news


Διαδικτυακές παγίδες σε ανήλικα αγόρια κατηγορείται ότι έστηνε, μέσω Facebook,  υψηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος από τη Δράμα, που ήταν αποσπασμένος στο καπνολογικό ινστιτούτο.

Μέσω πλαστού προφίλ, με το όνομα Στηβ Παπάς, «ψάρευε» και εν συνεχεία αποπλανούσε 13χρονα αγόρια. Η δράση του ξεσκεπάστηκε μετά από καταγγελία και τη δημιουργία ψεύτικου προφίλ από αστυνομικούς με στοιχεία αγοριού που δήλωνε ανοιχτά τις ομοφυλοφιλικές του τάσεις.

Έπειτα από δίμηνη επικοινωνία του 60χρονου με το υποτιθέμενο αγόρι, από την οποία προέκυψαν στοιχεία ότι είχε ασελγήσει σε βάρος ανήλικου,  συνελήφθη από αστυνομικό μέσα στο διαμέρισμά του στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε κλείσει ραντεβού με το διαδικτυακό του «αλίευμα». Κατά την έρευνα στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν σεξουαλικά βοηθήματα και προφυλακτικά.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, αποπλάνηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη, ασέλγεια παρά φύσει με ανήλικο, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας προσώπου που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους κατ’ εξακολούθηση.

Ο 60χρονος θα απολογηθεί και στην υπηρεσία του με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης μετά τον άμεσο πειθαρχικό έλεγχο που ζήτησε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.