X

Τι είπε ο αστυνομικός για το περιστατικό με το μπουκαλάκι στο περίπτερο

Η εκδοχή του άνδρα των ΜΑΤ για το τι έγινε στο περίπτερο της πλατείας Εξαρχείων.

Ant1news

Αρνείται την κατηγορία ότι έκλεψε εμφιαλωμένο νερό, από περίπτερο στην πλατεία Εξαρχείων την περασμένη Δευτέρα μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο 20χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ.

Ο αστυνομικός, που μετρά μόλις ένα μήνα προϋπηρεσίας στην υπηρεσία, υποστήριξε ότι πήγε να αγοράσει τέσσερα με πέντε μπουκαλάκια νερό, για τον ίδιο και τους συναδέλφους του, κι έδωσε ένα 20εύρω στον περιπτερά, ο οποίος του είπε ότι δεν πουλάει νερό, με αποτέλεσμα το χαρτονόμισμα να μείνει στο χέρι του.

Όταν, όπως υποστηρίζει ο 20χρονος αστυνομικός, ρώτησε τον περιπτερά γιατί δεν πουλάει νερά, αφού το ψυγείο ήταν γεμάτο, ο περιπτεράς του απάντησε ότι δεν πουλάει νερά σε μπάτσους κι ότι αυτό είναι δικαιώμά του.Επιπλέον, υποστηρίζει ότι δέχτηκε επίθεση από τον περιπτερά και ακόμα δύο άτομα.

Ένας μεγαλύτερος συνάδελφός του άκουσε τη συνομιλία με τον περιπτερά, παρενέβη ζητώντας εξηγήσεις και ζήτησε τη σύλληψη του πολίτη, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, είπε ότι σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η άρνηση πώλησης προϊόντων, κάνοντας σαφές ότι ο περιπτεράς έπρεπε να έχει συληφθεί.

Ταυτόχρονα, πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αστυνομικού, η υπόλοιπη διμοιρία βλέποντας το σκηνικό, παρενέβησαν και έτσι ακολούθησε η συμπλοκή και το τράβηγμα της μπλούζας του περιπτερά.

Τρεις από τους παριστάμενους έφυγαν, ενώ ο ένας έπεσε πάνω σε μία άλλη διμοιρία, που βρισκόταν σε απόσταση 15 μέτρων. Εκείνος συνελήφθη και συγκαταλέγεται μέσα στους δέκα που κατηγορούνται και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ανώτερος αξιωματικός που πληροφορήθηκε το περιστατικό απομάκρυνε τη διμοιρία, οδηγώντας την στο υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας σε λίγα μέτρα απόσταση από την πλατεία Εξαρχείων.

Ο αστυνομικός, τέλος, ισχυρίζεται ότι το 20εύρω έπεσε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου και χάθηκε.

Πηγή: bloko.gr