X

Αθώος 17 χρόνια μετά για το φόνο της Γατίδου με 104 μαχαιριές

Ανεξιχνίαστη η δολοφονία της φοιτήτριας που κατακρεουργήθηκε στην Λάρισα πριν από 17 χρόνια.

Ant1news

Αθώος οριστικά και αμετάκλητα, ύστερα από δικαστικές περιπέτειες πολλών ετών, καθίσταται με ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου, ο 43χρονος, που από το 2003 έχει δικαστεί και αθωωθεί κατ' επανάληψη για τον φόνο της φοιτήτριας Εύης Γατίδου, που διεπράχθη τον Σεπτέμβριο του 1997 στην Λάρισα.

Η φοιτήτρια είχε βρεθεί κατακρεουργημένη με 104 μαχαιριές, στο δυάρι της στην Λάρισα, όπου σπούδαζε, στο τέταρτο έτος της Ιατρικής. Το πτώμα της είχε βρεθεί τέσσερις μέρες αργότερα στο κρεβάτι της, γυμνό από τη μέση και πάνω.

Ο φόνος είχε μπει στο αρχείο, τον Οκτώβριο   του 1999, όταν μετά από αστυνομική έρευνα δεν προέκυψε κατηγορία σε βάρος κανενός. Με βούλευμα του Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ανασύρθηκε το 2003 και τότε για πρώτη φορά παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη ο σημερινός κατηγορούμενος, που αθωώθηκε.

Ύστερα από τέσσερις δίκες που έγιναν στην διάρκεια των ετών αυτών, μόνο στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κριθεί ένοχος και στις υπόλοιπες τρεις δίκες που ακολούθησαν στον δεύτερο βαθμό, έπειτα από αναιρέσεις, όλες οι αποφάσεις ήταν αθωωτικές.

Τελικά, ύστερα από 17 χρόνια, ο 43χρονος κηρύχθηκε αμετάκλητα αθώος και το έγκλημα παραμένει ανεξιχνίαστο.