X

Μακελειό σε μπαρ με 15 τραυματίες - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Τέσσερις από τους τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση. Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας. Δείτε φωτογραφίες από το μπαρ όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Ant1news

Πανικός τα ξημερώματα σε μπαρ στο Μικρολίμανο, όταν άγνωστος άνδρας άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με καλάσνικοφ.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν 15 άνθρωποι εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά. Τέσσερις από τους τραυματίες, ανάμεσά τους και μία 23χρονη γυναίκα που φέρει τραύμα στον μηρό, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και οι υπόλοιποι στο «Αττικόν».

Η 23χρονη διακομίστηκε κατόπιν στο ΚΑΤ για να υποβληθεί σε επέμβαση, οι άλλοι δύο από τους τραυματίες στον «Ευαγγελισμό» δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο, ενώ ο τρίτος έφερε επιφανειακά τραύματα και ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί μικρή επέμβαση.

Αντίστοιχα, από τους 11 που διακομίστηκαν στον «Αττικόν», οι τέσσερις πήραν εξιτήριο, οι δύο μεταφέρθηκαν και χειρουργήθηκαν στον «Ερυθρό Σταυρό», οι τέσσερις βρίσκονται εκτός κινδύνου, ενώ άλλη μία γυναίκα νοσηλεύεται στο νευροχειρουργικό, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Η χειρουργική επέμβαση του πρώτου τραυματία στον «Αττικόν», ενός 30χρονου που έφερε τραύματα στον θώρακα, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι και σύμφωνα με τους γιατρούς όλα πήγαν καλά και δεν διατρέχει κίνδυνο. Ο δεύτερος είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, καθώς δέχθηκε σφαίρα κοντά στην καρδιά. Πρόκειται για έναν 39χρονο, ο οποίος επίσης χειρουργήθηκε νωρίς το απόγευμα.

Από τα ξημερώματα στην επιχείρηση, όπου σημειώθηκε το αιματηρό επεισόδιο, βρέθηκε ειδικό κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής και του Πειραιά. Ήδη, αστυνομικοί έχουν λάβει τις πρώτες καταθέσεις από κάποιους υπαλλήλους, θαμώνες του καταστήματος και άλλους αυτόπτες μάρτυρες και έχουν σκιαγραφήσει το προφίλ του δράστη.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης βρισκόταν στο μπαρ, έφυγε κάποια στιγμή και επέστρεψε με το καλάσνικοφ στα χέρια.

Μπαίνοντας ακούστηκε να φωνάζει «όλοι εδώ απόψε θα πεθάνετε» και άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά εναντίον θαμώνων και υπαλλήλων. Στο μπαρ επικράτησε πανικός, ενώ ο ένοπλος φεύγοντας φέρεται να επιβάστηκε σε ταξί (κίτρινο αυτοκίνητο) και να διέφυγε.

Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ενώ το ερώτημα που διερευνά είναι για ποιον λόγο ο δράστης που βρίσκονταν μέσα στο μαγαζί έφυγε και επέστρεψε, με ποιους συνομίλησε και αν υπήρξε κάποια παρεξήγηση.

Στην αστυνομία υποψιάζονται ότι η επίθεση ενδεχομένως να συνδέεται με το συμβάν με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε πριν από τρεις εβδομάδες σε μπαρ στην πλατεία Αγία Παύλου στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε πέσει νεκρός από πυρά ένας 44χρονος, και με δύο ακόμη ανάλογα περιστατικά, ένα στην οδό Αριστοτέλους πριν από δύο εβδομάδες κι ένα σε ένα μπαρ στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Φωτογραφίες από το χώρο εντός και εκτός του μπαρ: