X

Υποσχέθηκε ότι «θα χυθεί αίμα» - το προφίλ του δράστη

Πως έχει σκιαγραφήσει η αστυνομία το προφίλ του δράστη που σκόρπισε τον πανικό τα ξημερώματα στο Μικρολίμανο. Βίντεο λίγη ώρα πριν τους πυροβολισμούς.

Ant1news



Ως έναν μεσήλικα, πιθανότητα αλβανικής καταγωγής, περίπου 50 ετών, είναι το προφίλ που έχει σκιαγραφήσει η αστυνομία αναφορικά με τον δράστη που «γάζωσε» με καλάσνικοφ το μπαρ στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας 15 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πρόκειται για αλλοδαπό, πιθανότατα Αλβανό, ο οποίος για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους άνοιξε πυρ τα ξημερώματα κατά πάντων στο μαγαζί. Με βάση τα όσα περιέγραψαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης έχει ξανθά-γκρίζα μαλλιά και ανάστημα άνω του μετρίου, ενώ ορισμένοι εξ αυτών ανέφεραν ότι το μακελειό φέρεται να έγινε για μία γυναίκα, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο άνδρας, που αναζητείται από τις αρχές, έφυγε από το μαγαζί χωρίς να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα περίπου στις 4:00 και στις 04:15 επέστρεψε με ένα καλάσνικοφ στα χέρια. «Θα σας σκοτώσω όλους. Απόψε θα χυθεί αίμα!», φώναξε και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.



Δείτε βίντεο που τραβήχτηκε λίγη ώρα πριν τους πυροβολισμούς:

Όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες, αφού άδειασε τη μία γεμιστήρα, «κούμπωσε» και δεύτερη στο καλάσνικοφ, όντας σε κατάσταση αμόκ. Στη συνέχεια - με βάση κάποιες μαρτυρίες - φέρεται να διέφυγε με ένα κίτρινο αυτοκίνητο (ίσως ταξί), ενώ άλλοι κάνουν λόγο για ένα τζιπάκι, κάτι που έχει οδηγήσει τις αρχές να υποψιάζονται ότι η επίθεση συνδέεται με τρεις παρόμοιες επιθέσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Η μία πριν από τρεις εβδομάδες σε μπαρ στην πλατεία Αγία Παύλου στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε πέσει νεκρός από πυρά ένας 44χρονος, η άλλη στην οδό Αριστοτέλους πριν από δύο εβδομάδες κι ακόμη μία σε ένα μπαρ στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τραβήχτηκε φωτογραφία του εντός του μαγαζιού και βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, ενώ αναζητώνται και δαχτυλικά του αποτυπώματα στο μπαρ, προκειμένου να τον ταυτοποίησουν οι αρχές, σε περίπτωση που είναι σεσημασμένος κακοποιός.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του μαγαζιού, που φιλοξενεί και πολλές χορεύτριες: