X

Καρέ-καρέ η επίθεση του πιστολέρο στο μπαρ

Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει το ντοκουμέντο της αδίστακτης επίθεσης του πιστολέρο τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Μικρολίμανο.

Ant1news

Το λουτρό αίματος που σκηνοθέτησε ο σεσημασμένος κακοποιός, όπως καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας του μπαρ που γάζωσε με το καλάζνικοφ, φαίνεται να είχε προετοιμασία και φυσικά τις φρικιαστικές στιγμές της εκτέλεσης.

Ένα αιματοκύλισμα με 15 τραυματίες, εκ των οποίων 4 σε κρίσιμη κατάσταση, που κρατήθηκαν στη ζωή χάρη στην ταχύτατη ανταπόκριση του ΕΚΑΒ που έσπευσε στην περιοχή όταν κόπασαν οι ριπές.

Το ντοκουμέντο της φρίκης

Τα 167 δευτερόλεπτα της φρίκης αρχίζουν με τον μανιακό να κοντοστέκεται πίσω από ένα μαύρο αυτοκίνητο, ακριβώς απέναντι από τον πεζόδρομο όπου είναι το νυχτερινό κέντρο. 

Βάζει τα χέρια του πίσω από την πλάτη. Με κανονικό βήμα, ανηφορίζει ελάχιστα το δρόμο. Χωρίς την κάλυψη του ΙΧ, διακρίνεται αχνά να κρατάει ένα αντικείμενο με το δεξί του χέρι. Για εκατοστά του δευτερολέπτου χάνεται από την κάμερα.

Εμφανίζεται ξανά. Διασχίζει το δρόμο και αρχίζει να περπατάει πάνω στο πλακόστρωτο. Φοράει ένα ανοιχτόχρωμο φούτερ με φερμουάρ και κουκούλα. Από πάνω έχει περασμένο σταυρωτά ένα τσαντάκι. Ξεχωρίζει στο δεξί του χέρι το καλάσνικοφ.

Πλησιάζει προς το μπαρ. Κοιτάζει στιγμιαία πάνω αριστερά προς την πλευρά της κάμερας, και βγαίνει από το πεδίο λήψης. Βρίσκεται ήδη μπροστά από την είσοδο του κλαμπ. Το ανελέητο πιστολίδι ξεκινάει.

Έβαλε και δεύτερο γεμιστήρα

Μετά από 13 δευτερόλεπτα, το κλειστό κύκλωμα καταγράφει το απότομα πέταγμα ενός σκουρόχρωμου αντικειμένου. Με τη συμπλήρωση μισού λεπτού, ο μανιακός βρίσκεται ξανά στο πεδίο λήψης της κάμερας.

Κατευθύνεται προς τον δρόμο, αλλά το κεφάλι του είναι στραμμένο προς το νυχτερινό κέντρο. Σταματάει και κάνει μεταβολή. Υψώνει τον δείκτη του αριστερού χεριού μπροστά από το στόμα του. Χωρίς να είναι εμφανές σε ποιους απευθύνεται κάνει νόημα να σιωπήσουν και αντί να συνεχίσει γυρίσει προς τα πίσω.

Μετά από 36 δευτερόλεπτα, ο πιστολέρο με το καλάσνικοφ είναι ξανά μπροστά στην κάμερα. Βαδίζει αργά. Στρέφει προς τα αριστερά το βλέμμα του και αρχίζει να τρέχει.

Προετοίμασε την επίθεση του

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που αναλύεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ακριβώς 29 λεπτά πριν την αιματηρή έφοδο, η κάμερα ασφαλείας «συλλαμβάνει» για πρώτη φορά την φιγούρα του δράστη. Εικάζεται ότι αυτή είναι η στιγμή που έχει πληρώσει το λογαριασμό και φεύγει από το νυχτερινό κέντρο.

Τριγυρίζει ανήσυχος, μιλώντας στο κινητό και καπνίζοντας. Βγαίνει για ελάχιστα δευτερόλεπτα στον παρακείμενο δρόμο και επιστρέφει ξανά στον πεζόδρομο, συνεχίζοντας να μιλάει στο κινητό. Διασταυρώνεται με δυο κοπέλες και αρχίζει να προχωράει προς το μπαρ. Η αντίστροφη μέτρηση για τον εφιάλτη έχει ξεκινήσει.