X

Ανατριχιαστικές οι περιγραφές για το μακελειό στο Μικρολίμανο

Ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού στο Μικρολίμανο αποτελεί σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τον νούμερο 1 δημόσιο κίνδυνο.

Ant1news

Ο δράστης του μακελειού το βράδυ της Παρασκευής στο Μικρολίμανο, ανάγεται σε νούμερο 1 δημόσιο κίνδυνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, που επικαλείται το bloko.gr.

Πρόκειται για μανιακό χρήστη ναρκωτικών, πιθανότατα κοκαΐνης, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στις Αρχές, από συλλήψεις του για ποινικά αδικήματα (μικροληστείες, κτλ).

Ο σεσημασμένος όμως μικροκακοποιός δε διστάζει να πυροβολήσει για το παραμικρό, όπως έγινε το βράδυ της Παρασκευής, όταν έστρεψε την κάννη του απέναντι σε νεαρά παιδιά, που απλώς διασκέδαζαν.

Παρόμοια συμπεριφορά είχε και στο παρελθόν, το θέμα εδώ, ωστόσο, είναι ότι οι βολίδες του καλάσνικοφ δεν είναι οι ίδιες με αυτές που έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες τρεις περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι ο δράστης έχει οπλοστάσιο, ενώ προμηνύει ότι στην περίπτωση που έρθει αντιμέτωπος με την αστυνομία δε θα παραδοθεί αμαχητί.

Η περιγραφή των θυμάτων

Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες των αυτόπτων μαρτύρων στο Πρωινό ΑΝΤ1, όπως του ιδιοκτήτη του καταστήματος, ενός εκ των τραυματιών και της μητέρας μίας κοπέλας, που ενώ βρισκόταν στο σημείο δεν τραυματίστηκε, όχι σωματικά τουλάχιστον.

Σε αυτό που όλες οι μαρτυρίες συγκλίνουν είναι στο αιφνίδιο της κατάστασης. Κανένας δεν πρόλαβε να καταλάβει τι συνέβη.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος περιγράφει έναν ήρεμο και ευδιάθετο πελάτη του καταστήματος, ο οποίος έπινε ποτό μόνος του στο μπαρ, κέρασε δύο κοπέλες και πληρώνοντας άφησε και 5 ευρώ μπουρμπουάρ.

Όταν έφυγε, συμπληρώνει ο ίδιος, έφυγε ήρεμα, χαιρέτισε, δεν απείλησε, δεν έβρισε. Πέντε με δέκα λεπτά αργότερα ακούστηκαν οι πυροβολισμοί και νομίσαμε ότι ήταν βεγγαλικά. «Όταν όλοι έπεσαν κάτω, κατάλαβα τι συμβαίνει».

Ο δράστης στη συνέχεια μάζεψε 14 κάλυκες και τράπηκε σε φυγή.

«Τότε κατάλαβα ότι τον είχα δει προηγουμένως» συμπληρώνει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι περιγραφές ενός θύματος, του νεαρού Χρήστου, καθώς και της μητέρας μίας κοπέλας που ήταν μάρτυρας, αλλά δεν τραυματίστηκε.

«Εκεί που καθόταν ένιωσε κάτι στην πλάτη της, γύρισε και τον είδε να πυροβολεί. Ούτε κατάλαβε τι γίνεται. Πάγωσε, ήταν η μόνη που στάθηκε όρθια, οι άλλοι είχαν πέσει κάτω» περιγράφει η μητέρα νεαρής που ήταν παρούσα στο τραγικό περιστατικό, τονίζοντας ότι το παιδί της έχει υποστεί σοκ και δεν μπορεί εύκολα να συνέλθει ή να περιγράψει τι έχει συμβεί.

«Δεν κατάλαβα τίποτα, όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Έπεσαν οι τζαμαρίες κάτω, έσπασε η ωλένη μου, επικράτησε πανικός. Δεν είχε προηγηθεί τσακωμός, όλα ήταν ήρεμα μέσα στο μαγαζί» περιγράφει ο νεαρός Χρήστος στο Πρωινό ΑΝΤ1, λίγο πριν μπει στο χειρουργείο.

Ως προς τους υπόλοιπους τραυματίες, είναι όλοι εκτός κινδύνου.

Ο δράστης συνεχίζει να διαφεύγει της σύλληψης.