X

Δυο αστυνομικοί σε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο

Εκτός από τους 9 συλληφθέντες κατηγορούνται ακόμη 36 άτομα, ενώ αναζητείται ημεδαπός που φέρεται ως ο εγκέφαλος της.

Ant1news

Η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.

Συνελήφθηκαν 9 άτομα, μέλη της οργάνωσης μεταξύ των οποίων και 2 αστυνομικοί (Υπαστυνόμος και Ανθυπαστυνόμος), ενώ κατηγορούνται για συμμετοχή σε αυτή 36 ακόμα άτομα.

Οι κατηγορούμενοι διακινούσαν ναρκωτικά από τις αρχές του 2013, είτε ακτοπλοϊκώς, είτε μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών. Για να επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα τα οποία είχαν ενεργοποιηθεί σε στοιχεία αλλοδαπών (ghostphones), ενώ στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν συνθηματική- κωδικοποιημένη ορολογία.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ναρκωτικά χάπια, σύνεργα διαχωρισμού και συσκευασίας ναρκωτικών, ζυγαριές ακριβείας, μαχαίρια και το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υπαστυνόμος τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ ο Ανθυπαστυνόμος τελεί ήδη σε διαθεσιμότητα από τον Μάρτιο του 2013, για άλλη υπόθεση.