X

Πώς έστησε την τεράστια απάτη η νέα «εταιρεία δολοφόνων»

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ τα κέρδη της σπείρας με φερόμενο ως «εγκέφαλο» πρώην βουλευτή ο οποίος αναζητείται.

Ant1news

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται 7 άτομα φερόμενα ως μέλη της σπείρας που με πλαστές διαθήκες κατάφερνε να καρπώνεται περιουσίες ηλικιωμένων.

Σε συντονισμένη επιχείρηση σε Αθήνα, Πειραιά, Παιανία, Κόρινθο και Άργος η οικονομική αστυνομία συνέλαβε 3 άνδρες και 4 γυναίκες ηλικίας από 34 έως 71 χρόνων ενώ αναζητούνται άλλα 3 άτομα εκ των οποίων ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" του κυκλώματος πρώην βουλευτής, ηλικίας 80 χρόνων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα συγκροτήθηκε τουλάχιστον πριν από 5 χρόνια με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους.

Πώς δρούσε η σπείρα

Τα μέλη του κυκλώματος αφού πληροφορούνταν τον θάνατο εύπορων ατόμων, τα οποία συνήθως δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά, προχωρούσαν στην κατάρτιση πλαστών ιδιόγραφων διαθηκών.

Στη συνέχεια τις προσκόμιζαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία. Εκεί, μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως μάρτυρες και βεβαίωναν ότι γνώριζαν τους ηλικιωμένους και ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαθήκες ήταν δικός τους.

Με τον τρόπο αυτό, οι διαθήκες αναγνωρίζονταν ως κύριες, γνήσιες και πραγματικές και τα μέλη της οργάνωσης θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα. Στη συνέχεια προχωρούσαν σε αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις και τα μετέγραφαν στο όνομα τους, στα κατά τόπους αρμόδια Υποθηκοφυλακεία. Μετά πουλούσαν τα ακίνητα, έμεναν οι ίδιοι ή τα νοίκιαζαν.

Τεράστια τα κέρδη

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα με αυτόν τον τρόπο ιδιοποιήθηκε συνολικά 12 ακίνητα (διαμερίσματα, καταστήματα και εξοχικά) σε Αθήνα, Πειραιά, Λουτράκι και Κορωπί, τα όποια ανήκαν σε δυο αδέρφια που είχαν φύγει ξαφνικά από τη ζωή το 2006 και το 2008.

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό του 1.300.000 €. Από τα ακίνητα αυτά, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πούλησαν σε ανυποψίαστους αγοραστές, ένα διαμέρισμα 100 τ.μ., στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και ένα δεύτερο διαμέρισμα 81 τ.μ., στο Κουκάκι.

Επιπλέον, οι δράστες αποπειράθηκαν χωρίς επιτυχία να ιδιοποιηθούν τραπεζικές καταθέσεις των δυο παραπάνω θανόντων, ύψους 480.000 € περίπου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των μελών της σε άλλα συναφή αδικήματα.