X

Η ώρα της απολογίας για τον πιστολέρο του Μικρολίμανου

Ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκε εκ νέου σήμερα ο 31χρονος δράστης του μακελειού στο μπαρ του Μικρολίμανου.

Ant1news

Στην Εισαγγελία Πειραιά, χωρίς τη παρουσία δικηγόρου αλλα υπο αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί ο 31χρονος Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, που τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, άνοιξε πυρ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο.

Ο Μπάκο είχε λάβει 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί. Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με τον νόμο ο δράστης έχει το δικαίωμα να απολογηθεί χωρίς την παρουσία συνηγόρου σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Η εκτίμηση των αρχών είναι ότι η επίθεση στο μπαρ στο Μικρολίμανο ήταν επίδειξη ισχύος προκειμένου να επιβληθεί των συνεργών του. Ο Αρμπέρ Μπάκο, που  ήταν γνωστός με τα ψευδώνυμα "Ταμτάκος" και "Μάικλ" τόσο στη φυλακή, όσο και τον υπόκοσμο, από το 2009, αφότου πρωτομπήκε φυλακή, προσπαθούσε να ηγηθεί ομάδων και  γι΄ αυτό είχε μεταχθεί από τον Κορυδαλλό στα Τρίκαλα και εν συνεχεία στην Αλικαρνασσό, στην Κω, στον Δομοκό και στο Μαλανδρίνο, απ΄ όπου αποφυλακίστηκε.

Για τους πυροβολισμούς στο Μικρολίμανο, όπου τραυματίστηκαν 11 άτομα και στο μπαρ «Κάβος» της Μιχαλακοπούλου, είπε, πάντως, ότι πυροβόλησε επειδή θίχτηκε γιατί οι σερβιτόροι τον αγνοούσαν και δεν τον άφησαν, φεύγοντας, να πάρει μαζί του κοπέλες από τα καταστήματα. Για την επίθεση στο Μικρολίμανο κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Παραδέχτηκε, επίσης, ότι πυροβόλησε με καλάσνικοφ εναντίον καφετέριας ιδιοκτησίας Αλβανού επί της οδού Αριστοτέλους 106 στον Αγ. Παντελεήμονα, όπου ήταν μαζί του ο «Όλντι», ο «Κλοντιάν» και ο Πολωνός. Ο «Όλντι» και ο «Κλοντιάν»  ήταν μαζί του και στην επίθεση εναντίον Αιγύπτιου, ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου, στην Ομόνοια, από τον οποίο μαζί με τον «Κλοντιάν» και τον «Όλντι» επιχείρησαν να αρπάξουν μία σακούλα με 12.000 ευρώ.

O Αρμπέρ Μπάκο υποστήριξε ότι ο φίλος του, ο «Όλντι» πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη του καφε-μπαρ στο Μεταξουργείο μετά από φιλονικία επειδή επιχείρησε να κλέψει ένα ποδήλατο. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ασφάλειας Αττικής αναζητούνται για να συλληφθούν επτά  άτομα, μαζί με τον «Όλντι» που συμμετείχαν με διάφορους ρόλους στις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα μέλη της αλβανικής μαφίας διέπραξαν σωρεία κακουργηματικών πράξεων μεταξύ των οποίων μια ανθρωποκτονία, τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε βάρος πολιτών κ.λ.π. αδικήματα