X

Συλλήψεις και νέα στοιχεία για τη δολοφονία 57χρονου

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 57χρονου που είχε βρεθεί δεμένος και φιμωμένος σε καρέκλα του σπιτιού του, στην Χαλκιδική, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ant1news

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 57χρονου ιδιοκτήτη ταβέρνας, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, που είχε γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου 2013, από το αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν στην περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, μεταξύ ων οποίων και μία γυναίκα. Ένας εξ αυτών θεωρείται και ο ηθικός αυτουργός της υπόθεσης.

Οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια έρευνάς του σε σπίτι στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, όπου διέμεναν οι φερόμενοι ως δράστες, εντόπισαν εργαλεία διαρρήξεων, τα οποία χαρακτήρισαν «επαγγελματικά». Μεταξύ αυτών ήταν και «μήτρα» για κλειδιά.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Μετά από έρευνα των αρχών, προκύπτει ότι αυτουργός της δολοφονίας φέρεται να είναι ένας 35χρονος, γεωργιανής καταγωγής όπως και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, ο οποίος είχε εισβάλει στο σπίτι του 57χρονου θύματος από ξεκλείδωτη πόρτα. Από εκεί απέσπασε 500 ευρώ.

Το πτώμα του ιδιοκτήτη της ταβέρνας είχε βρει η σύζυγός του, όταν επέστρεψε στο σπίτι τους. Ήταν δεμένος σε μία καρέκλα και φιμωμένος, μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Η γυναίκα είχε καλέσει την αστυνομία και μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι ο 57χρονος έφερε τραύμα στο κεφάλι, αλλά ο θάνατός του είχε επέλθει από ασφυξία.

Εικάζεται ότι οι δράστες ήταν γνωστοί του θύματος, το οποίο διέδιδε, σύμφωνα με πληροφορίες του seleo.grμ, ότι κρατούσε τα χρήματά του στο σπίτι του και όχι στην τράπεζα, γιατί δεν την εμπιστευόταν.

Οι αστυνομικοί ερευνούν την εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.