X

Ταυτοποιήθηκε με τις 3 επιθέσεις το καλάσνικοφ

Σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, το καλάσνικοφ που βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, είχε χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις σε Μεταξουργείο, Αγιο Παντελεήμονα και Ομόνοια.

Ant1news

Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση στο καλάσνικοφ που βρέθηκε χθες στο λιμάνι του Πειραιά και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το όπλο ταυτοποιείται με τις επιθέσεις σε Μεταξουργείο, Αγιο Παντελεήμονα και Ομόνοια.

Το καλάσνικοφ του Αρμπερ Μπάκο εντοπίστηκε στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά.Στο σημείο καταδύθηκαν άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών παρουσία ανδρών της ασφάλειας Αττικής και της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και εντόπισαν το συγκεκριμένο όπλο.

Σήμερα ο Αρμπερ Μπάκο οδηγείται στον τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Ο κατηγορούμενος, παρότι στον ανακριτή Πειραιά επέλεξε να απολογηθεί για το μακελειό στο Μικρολίμανο χωρίς την παρουσία δικηγόρου, τη Δευτέρα ζήτησε προθεσμία προκειμένου να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του, ο οποίος επιστρέφει από τη Μυτιλήνη, όπου βρισκόταν.

Την πόρτα του ανακριτή πέρασαν χθες και τέσσερα ακόμη άτομα, τα οποία φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση. Οι δύο εξ αυτών, κατηγορούμενοι για κατοχή όπλων και πλαστών χαρτονομισμάτων, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι άλλοι δύο, μια γυναίκα και ένας νεαρός άνδρας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι.