X

Μπαράζ επιθέσεων για τον Ρωμανό

Τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, επίθεση με μολότοφ σε αστικό λεωφορείο με επιβάτες, βανδαλισμοί σε γραφείο βουλευτή και Δικαστικό Μέγαρο

Ant1news

Μπαράζ επιθέσεων σημειώνεται από το βράδυ της Τρίτης σε Ξάνθη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης έγινε επίθεση σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ στα Εξάρχεια, ενώ την ίδια στιγμή έγιναν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για έκρηξη στο Χαλάνδρι.

Στις 5:30 σε ιστοσελίδα και εφημερίδα έγιναν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για έκρηξη βόμβας στις 6:00 στο Χαλάνδρι, ως κίνηση συμπαράστασης στον απεργό πείνας – και δίψας από σήμερα- Νίκο Ρωμανό.

Η αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή της πλατείας Κένεντι, απέκλεισε το χώρο και λίγη ώρα αργότερα πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη στο ύποπτο σάκο που είχε εντοπιστεί.  Στο περιεχόμενό του, υπήρχε όντως εκρηκτικός μηχανισμός, τοποθετημένος σε κουτάκι του καφέ. Το άτομο που τοποθέτησε το μηχανισμό έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και το υλικό τους εξετάζεται από τις αρχές. Ο λόγος που δεν εξερράγη την προβλεπόμενη ώρα παραμένει άγνωστος.

Δείτε τη στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης:

Την ώρα που ήταν προγραμματισμένη να γίνει η έκρηξη στο Χαλάνδρι, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, στην οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια. Στο λεωφορείο «ακορντεόν» ήταν επιβιβασμένοι περίπου 20 επιβάτες και οι δράστες πέταξαν πέτρες στα τζάμια, τους ανάγκασαν να το εκκενώσουν και πέταξαν τις μολότοφ.

Δεν υπήρξε κανένας τραυματίας από το περιστατικό, ενώ ο οδηγός απέσυρε το λεωφορείο στο αμαξοστάσιο, τη στιγμή που οι δράστες διέφυγαν τρέχοντας προς την πλατεία Εξαρχείων.

Η αρχή όμως είχε γίνει από το βράδυ της Τρίτης, όταν ομάδα 30 ατόμων επιχείρησε να εισβάλει στα γραφεία της βουλευτού Έλενας Ράπτη. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και τελικά, οι επίδοξοι εισβολείς έφυγαν, αφού πρώτα είχαν γράψει συνθήματα στους τοίχους.

Τις ίδιες ώρες, ομάδα αντιεξουσιαστών, φορώντας κράνη πετούσε μπογιές και έγραφε συνθήματα στους τοίχους του Δικαστικού Μεγάρου Ξάνθης.

Συνεχίζονται οι καταλήψεις για τον Ρωμανό

Καταλήψεις συνεχίζονται πολλά δημόσια και δημοτικά κτήρια σε όλη τη χώρα.

Η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που τελεί υπό κατάληψη, με ανακοίνωσή της, επισήμανε ότι  η κατάληψη αυτή «δε σχετίζεται με την ακαδημαϊκή κοινότητα, ούτε έχει φοιτητικά αιτήματα», ενώ ενημέρωσε «τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας σχετικά με τις καταλήψεις των προηγούμενων ημερών», αλλά και τις «ζημίες, που μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί πως έχουν προκληθεί στους χώρους του ΑΠΘ».

Ανάμεσα στις φθορές που έχουν διαπιστωθεί στο χώρο του Ιδρύματος είναι τα γραμμένα συνθήματα σε διάφορα σημεία, καθώς και επέμβαση σε αρχεία του προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Το πρωί της Πέμπτης, γύρω στις 11:00, ομάδα ατόμων απέκλεισε συμβολικά τα γραφεία της διοικούσας επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, για λίγα λεπτά. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, απομάκρυναν τους διαδηλωτές.

Για σήμερα έχουν κανονιστεί συγκεντρώσεις στις 12:00 έξω από τη Βουλή, όπου διεξάγεται η ονομαστιή ψηφοφορία, καθώς και στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου νοσηλεύεται ο Ρωμανός.