X

Πυροβολισμοί στην Ισραηλινή πρεσβεία στο Ψυχικό

Ευτυχώς, απο την τρομοκρατική επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Επί τόπου η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας.

Ant1news

Τρομοκρατική επίθεση, με τουλάχιστον πέντε πυροβολισμούς, πιθανότατα απο καλάσνικοφ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα, σημειώθηκε λίγο μετά τις 03:00 τη νύχτα.

Απο τα πυρά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί του εξωτερικού φρουρού της πρεσβείας ή άλλου προσώπου, προκλήθηκαν ωστόσο υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας, σε τζάμια και τοίχους.

Επί τόπου βρίσκονται απο την πρώτη στιγμή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι, εν μέσω πυκνής βροχόπτωσης, αναζητούν κάλυκες ή άλλα ευρήματα και συλλέγουν μαρτυρίες, ώστε να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία.

Αποκλεισμένοι παραμένοι οι δρόμοι περιξ της πρεσβείας του Ισραήλ, που βρίσκεται στον κόμβο της Λεωφόρου Κηφισίας με την Κατεχάκη, στο ρεύμα προς Αθήνα.   

Νωρίτερα, ο Ant1news.gr, ανέφερε:

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας, μετά απο τις πληροφορίες για πυροβολισμούς που ακούστηκαν στην Ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται στον κόμβο της Λεωφόρου Κηφισίας με την Κατεχάκη, στο Ψυχικό.

Περίπου στις 03:15 ακούστηκε σειρά πυροβολισμών στην περιοχή, απο πολυβόλο σύμφωνα με τις μαρτυρίες, στην στην πλαϊνή πλευρά της πρεσβείας, όπου βρίσκεται και η κύρια είσοδος της.

Στον δρόμο αυτό υπάρχει και ο "θάλαμος" του ειδικού φρουρού, ο οποίος φυλάσσει την πρεσβεία. Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή, αναζητώντας ευρήματα που να σχετίζονται με πυροβολισμούς, για τους οποίους έγιναν αναφορές και τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση τόσο απο τον φρουρό της πρεσβείας όσο και απο κατοίκους της γύρω περιοχής.

Απο τους πυροβολισμούς δεν υπηρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ παραμένει αποκλεισμένη η Κηφισίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο υπέρεγειο τμήμα της που διέρχεται μπροστά απο την πρεσβεία, Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στο υπόγειο τμήμα της Κηισίας στην περιοχή.