X

Η ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από τη επίθεση στην Πρεσβεία του Ισραήλ

Αυτό έδειξε η βαλλιστική έρευνα στους κάλυκες και τις βολίδες που βρέθηκαν στο σημείο.

Ant1news

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από τη επίθεση στην Πρεσβεία του Ισραήλ,καθώς η βαλλιστική εξέταση από τις βολίδες και τους κάλυκες, έδειξε ότι η πρωινή επίθεση έγινε με δύο πολεμικά όπλα τύπου καλάσνικοφ, τα οποία είχε χρησιμοποιήσει η συγκεκριμένη οργάνωση στην επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου 2013.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν τουλάχιστον 54 κάλυκες.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, από δύο μοτοσυκλέτες που στάθηκαν στο σημείο απέναντι από την Πρεσβεία του Ισραήλ, στον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισίας, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη. Εικάζεται ότι τις μοτοσυκλέτες επέβαιναν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, τα οποία πιθανότατα έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.

Από την επιθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ η τρομοκρατική ενέργεια καταδικάστηκε από την πολιτική ηγεσία του τόπου και από την Πρεσβεία του Ισραήλ, ενώ παράλληλα εκφράστηκε η εμπιστοσύνη όλων στην ΕΛΑΣ.

Την αποκάλυψη ότι την παραμονή της επίθεσης, στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, της Μοσάντ, έκαναν σύσκεψη στη ΓΑΔΑ, παρουσία της πρέσβειρας του Ισραήλ, έκανε ο αστυνομικός συντάκτης του ΑΝΤ1, Μανώλης Ασαριώτης.

Τις τελευταίες πληροφορίες απο τις Αρχές για το χτύπημα, μετέφερε μέσω του Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Χρήστος Μαζανίτης.

Ο Γιώργος Καραιβάζ εξήγησε ότι ιδιαίτερη εντύπωση στις Αρχές Ασφαλείας προκαλεί και το γεγονός ότι είναι πρώτη φορά στην Ελλάδα που ισραηλινός στόχος γίνεται στόχος τρομοκρατών.

 

Βίντεο με το χρονικό της επίθεσης:

Επιθέσεις με καλάσνικοφ έχουν γίνει πολλές μετά από τον θερμό Δεκέμβριο του 2008. Δείτε που έχουν γίνει τα προηγούμενα χτυπήματα.