X

Έξι γιατροί στη Σάμο με 2,7 εκατ. ευρώ

Τα χρήματά που εντοπίστηκαν δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Ant1news



Του Μανώλη Ασαριώτη

Έξι γιατροί και ο διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, την περίοδο 2005-2011, βρέθηκαν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους λογαριασμούς τους, που όμως δεν μπορούν να δικαιολογήσουν. Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν έρευνα στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με περιπτώσεις διαφθοράς, κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Στα τραπεζικά βιβλιάρια δύο αναισθησιολόγων, δύο ορθοπαιδικών, ενός γυναικολόγου, ενός παθολόγου και του διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών βρέθηκαν συνολικά περισσότερα από 2.700.000€, τα οποία όμως δεν μπορούν να προέρχονται από τα νόμιμα εισοδήματά τους. Τα χρήματα αυτά φαίνεται πως τα "κέρδισαν" την περίοδο 2005-2011, χωρίς ακόμα οι αστυνομικοί να γνωρίζουν, εάν πρόκειται για "φακελάκια" ή για... προμήθειες από την προώθηση ιατρικού-παραϊατρικού υλικού.

Για το σύνολο των αποτελεσμάτων της έρευνας, τα οποία παρατέθηκαν σε σχετική «Έκθεση Παράθεσης Φορολογικών και Τραπεζικών Δεδομένων», ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς επίσης και η αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) για τη διενέργεια περαιτέρω εκτεταμένου φορολογικού ελέγχου.