X

Γυναικολόγος με παράνομο ιατρείο ζητούσε φακελάκι

Δύο γιατροί συνελήφθησαν μετά από καταγγελία ασθενούς για «φακελάκι».

Ant1news

Δύο γυναικολόγοι συνελήφθησαν, γιατί ζητούσαν «φακελάκι» από ασθενή για γυναικολογική επέμβαση.

Σε βάρος του 64χρονου και της 45χρονης γιατρού σχηματίστηκε δικογραφία, με αυτόφωρη διαδικασία, και κατηγορούνται για δωροληψία, υπεξαίρεση από την υπηρεσία και απόπειρα εκβίασης.

Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί ακόμα δύο άτομα, για παρακώλυση έργου και απόκρυψη ή αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από την καταγγελία της ασθενούς, σύμφωνα με την οποία, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο 64χρονος της ζήτησε το ποσό των 900 ευρώ, για να την χειρουργήσει στο Δημόσιο Νοσοκομείο όπου εργαζόταν, παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής για τις επεμβάσεις.

Στη συνέχεια, μετά την αρχική εξέταση, ο μαιευτήρας επέμεινε στην απαίτησή του, αλλά αυτή τη φορά στο ιατρείο του, το οποίο διατηρούσε παράνομα.

Επειδή η γυναίκα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του γιατρού, μετά από συνεννόηση με την 45χρονη ενδιάμεση γιατρό, το ποσό μειώθηκε στα 700 ευρώ.

Μετά από συνεννόηση με τις αρχές, το θύμα συναντήθηκε με την καταγγέλλουσα, την παραμονή των Χριστουγέννων, για να της παραδώσει τα 700 ευρώ. Τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα, βρέθηκαν στην κατοχή της 45χρονης και συνελήφθη εκείνη και ο 64χρονος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο παράνομο ιατρείο, εντοπίστηκαν δύο ακόμα άτομα, τα οποία κατόπιν εντολής του γιατρού είχαν εξαφανίσει τις καρτέλες των ασθενών, ιατρικά εργαλεία και σκευάσματα.

Από το χώρο, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν ιατρικά μηχανήματα (υπέρηχος, συσκευή αποστείρωσης, κ.α.), ιατρικά εργαλεία και πλήθος καρτελών ασθενών από το Δημόσιο νοσοκομείο όπου εργαζόταν ο γιατρός.

Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για να διακριβωθεί το νόμιμο της προέλευσης και κατοχής τους.

Οι συλληφθέντες, με την ποινική δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.